Facebook lanceert speciale berichten-app voor kinderen

Facebook lanceert speciale berichten-app voor kinderen

Zeuren jouw kinderen regelmatig om een eigen Facebook-account, maar vind je ze daar nog te jong voor? Dan biedt deze nieuwe app van Facebook uitkomst. Met Messenger Kids kan je kind namelijk veilig chatten en videobellen, zónder dat hij daarvoor een eigen account nodig heeft.

Via Messenger Kids kunnen kinderen videobellen en chatten, zonder dat zij advertenties te zien krijgen. Ook hebben ouders in de nieuwe app de volledige controle over de contacten van hun kind.

Geen eigen account

Kinderen hebben voor de app geen Facebook-account nodig. Ouders kunnen met hun eigen account een apart Messenger Kids-account aanmaken voor hun kind. Heel belangrijk: dit profiel wordt dan niet getoond in openbare zoekresultaten. Niemand kan je kind dus online ‘tegenkomen.’

Toestemming

Ouders hebben in Messenger Kids de touwtjes in handen als het gaat om de contacten van hun kind. Een contact toevoegen, een uitnodiging accepteren of iemand verwijderen: je kind kan dit alleen doen als jij eerst toestemming hebt gegeven. Kinderen kunnen wél zelf accounts blokkeren en rapporteren, bijvoorbeeld als ze worden gepest. Hier krijgen ouders een notificatie van.

Europa

Op dit moment is de app alleen nog in de Verenigde Staten te downloaden voor iOS, maar naar verwachting zal hij binnenkort ook in Europa worden uitgerold. In december komt er in ieder geval ook een versie van de app voor Android-toestellen. Het is overigens voor het eerst dat Facebook kinderen onder de 13 jaar gebruik laat maken van het sociale netwerk. Normaal gesproken is het pas toegestaan om een Facebook-profiel aan te maken als je ouder dan 13 jaar bent.

Auteur: Erandi Godinez – Bron: Facebook – Beeld: Shutterstock