Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Nieuwe app kan autisme bij jonge kinderen ontdekken

Er zijn verschillende signalen die kunnen wijzen op autisme, maar tot nu toe is er nog nooit gebruik gemaakt van de technologie om deze signalen op te pikken. Onderzoekers van de University of Buffalo hebben daarom een app gemaakt waarmee je binnen 54 seconden kan ontdekken of je kind autisme heeft.

Advertentie

De smartphone app houdt de oogbewegingen van je kind in de gaten wanneer hij kijkt naar foto’s van sociale gebeurtenissen.

Diagnose

Voor de studie werden 32 kinderen gevolgd in de leeftijd van 2 t/m 10 jaar. Bij de helft van deze kinderen was eerder al de diagnose autisme vastgesteld. De app bleek in 94% van de gevallen de juiste diagnose te stellen. De onderzoekers zijn van plan om de app op 300 tot 400 kinderen te gaan uittesten.

Oogbewegingen

Uit de studie bleek dat er een groot verschil was tussen de oogbewegingen van kinderen met autisme en kinderen zonder autisme. De oogbewegingen van kinderen met autisme waren tijdens het bekijken van de foto’s heel onrustig, terwijl de oogbewegingen van kinderen zonder autisme juist heel gefocust waren.

BEKIJK OOK: App laat zien hoe het is om te leven met autisme

Advertentie

MEER LEZEN?

Auteur: Erandi Godinez – Bron: Popsugar.com. Beeld: Shutterstock