Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

Nieuwe babyfoon waarschuwt ouders nog vóór hun baby wakker is

Er wordt een nieuwe babyfoon met camera ontwikkelt die ouders nog voordat hun baby wakker wordt een seintje geeft. Zo kunnen ze op tijd in de actiemodus schieten. Handig of een tikkeltje overdreven?

Gadgets voor ouders

Ouderschap wordt met het jaar geavanceerder. Van zelfdenkende kinderwagens en troostende ledikantjes tot smart luiers en elektronische zindelijkheidstrainers. En nu is het wachten op een nieuwe uitvinding van Google: een babyfoon met camera die zó slim is dat hij je al waarschuwt voordat je baby daadwerkelijk wakker wordt. Het apparaat is nog in ontwikkeling, maar het zou zomaar eens een game changer kunnen worden.

Advertentie

Lees ook: Dit zijn de beste babyfoons zonder camera van dit jaar

Flesje in de aanslag

Het apparaat, dat werkt met artificial intelligence en een technologie die de beweging van je baby’s ogen registreert, zou ouders tien minuten voordat hun baby wakker wordt al waarschuwen. Het registreert namelijk wanneer een kind in een non auditory discomfort state belandt. Simpel gezegd: de fase vlak voordat hij wakker wordt. Die voorsprong geeft ouders de kans alvast een flesje klaar te maken, een schone luier te pakken of op een andere manier in de actiemodus te schieten.

Lees ook: Moeder waarschuwt voor beveiligingscamera’s in kinderkamer

Babyfoon aanschaffen?

Handig of een tikkeltje overdreven dit apparaat? Oordeel zelf als het apparaat straks op de markt is. Wat zomaar nog even zou kunnen duren. Tot die tijd moet je het doen met de babyfoons die nu op te koop zijn. En gelukkig heb je daarin ook keuze genoeg. Benieuwd welke het beste bij jou past? Hier alle soorten babyfoons op een rijtje.

Lees ook: Ouders houden steeds vaker met technologie hun kind in de gaten

Bron: Motherly, Beeld: Shutterstock