barbies
door

Deze nieuwe Barbies moeten jonge meisjes inspireren

Het zou zomaar kunnen dat jouw kind binnenkort met een échte Frida Kahlo-Barbie speelt. Speelgoedfabrikant Mattel komt met zeventien barbiepoppen die geïnspireerd zijn op bekende vrouwelijke rolmodellen.

Deze barbies zijn geïnspireerd op vrouwen die we kennen door hun baanbrekende werk, moed en de knappe prestaties die ze hebben geleverd. De ‘Inspiring Women’-collectie is een eerbetoon aan hedendaagse en historische vrouwelijke rolmodellen, zoals Frida Kahlo, Amelia Earhart en Katherine Johnson.

Advertentie

Echte rolmodellen

Mattel besloot de poppen te maken naar aanleiding van een wereldwijd onderzoek onder achtduizend moeders. Daaruit kwam onder meer naar voren dat 86 procent van hen zich zorgen maakt over de rolmodellen waarmee hun dochters te maken krijgen. ‘Wat ons betreft, werd het hoog tijd om aandacht te geven aan levensechte rolmodellen, die meisjes eraan herinneren dat ze alles kunnen worden wat ze willen,’ zegt Lisa McKnight van Mattel in een persverklaring.

Inspirerende vrouwen

De zeventien vrouwen van de ‘Inspiring Women’-lijn hebben allemaal een belangrijke rol gespeeld in de geschiedenis en het heden. Amelia Earhart was de eerste vrouwelijke piloot die over de Atlantische Oceaan vloog, Frida Kahlo een Mexicaanse kunstenaar en feministische activist en Katherine Johnson was de eerste vrouwelijke ruimtewetenschapper bij NASA.

Bokskampioen en windsurfer

Andere vrouwen in de nieuwe Barbie-lijn zijn onder andere de Engelse bokskampioen Nicola Adams, de Turkse windsurfer Çağla Kuba, de Chinese volleybalkampioen Hui Ruoqi en de Iraans-Duitse designer en ondernemer Leyla Piedayesh. Daarnaast komt er een pop van de Amerikaanse filmregisseur Patty Jenkins, bekend van Wonder Woman. Wanneer de poppen in de winkel liggen, is nog niet bekend.

Bron en Beeld: Mattel