Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
geboortevideo
door

Nieuwe trend: de geboortevideo

Geboortekaartjes zijn hartstikke leuk en nog steeds ongekend populair in Nederland. Maar er is een nieuwe trend: de geboorte van je baby aankondigen via een korte video. Het bedrijf Hello Little Sprout maakt prachtige, integere filmpjes van 50 seconden die al na 24 uur klaar zijn om verstuurd te worden.

Advertentie

Nieuw in Nederland

Met Hello Little Sprout introduceren initiatiefnemers Charlotte Vermeer en Sabine van Ditzhuijzen een nieuw product in Nederland. Babyfilms ter geboorteaankondiging. Met pasgeboren baby’s in de hoofdrol als filmster. Naast mooie beelden worden er ook elementen van de geboorte zoals de plaats, datum en de naam van het kindje in de film verwerkt. Jonge gezinnen kunnen kiezen uit drie pakketten waarbij naast een filmpje ook foto’s, fysieke kaartjes, dronebeelden en familieportretten mogelijk zijn.

Life changing moment

Voor een kleine duizend euro komen Vermeer en Ditzhuijzen bij je thuis. Niet goedkoop, maar een trouwreportage is meestal het dubbele, zo redenen de vrouwen. En het gaat hier om een life changing moment. Het beste moment is als je baby een dag of drie is – eerder of later kan ook. Je kunt je voorkeur qua muziek en lettertypes opgeven. Ditzhuijzen filmt anderhalf uur stilletjes op de achtergrond. ‘Dat levert de meest natuurlijke beelden op. Meestal hebben klanten de eerste versie dezelfde dag nog in hun mail, met optie op een aanpasronde. Daar zit een versie op WhatsApp-formaat bij, plus foto’s en een Instagram-versie van 15 seconden.’

Minder kraamvisite

De vrouwen zien de geboortevideo niet per se als vervanging van het geboortekaartje. ‘Wel als een manier om iedereen alvast een blik te gunnen op je kind’. Maar staat de kraamvisite dan nog wel te popelen, als ze de baby al hebben gezien? ‘Het houdt de grootste drukte misschien wel buiten de deur, maar dat is voor veel mensen een pluspunt’.

Positieve reacties

Inmiddels is de eerste film alweer ruim een jaar geleden gemaakt en zijn ook BN’ers fan. Zo lieten o.a. stylist Chantal Bles en presentatrice Kim Kötter, de wereld kennismaken met hun kinderen door middel van een video.

Advertentie

Voor meer informatie: Hello Little Sprout

Redactioneel – Offer – Heb jij nog geen EHBO-kit in huis?

Heb jij nog geen EHBO-kit in huis?

Shop hier