Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

grootste gezin van engeland
door

Nooit genoeg: Sue (44) is zwanger van haar 22ste kind

Je hoort het wel vaker: ouders die hebben besloten dat ze genoeg kinderen hebben en dan tóch nog een cadeautje krijgen. Maar een gezin uit Groot-Brittanië maakt het wel heel bont. Nadat Sue en Noel Radford hadden gezworen om het bij 21 kinderen te houden, verwachten ze opnieuw een baby.

Op haar zevende leerde Sue de liefde van haar leven kennen, Noel. Ze zijn allebei geadopteerd, dus toen ze er achterkwamen dat Sue op veertienjarige leeftijd in verwachting was, wisten ze zeker dat ze niet hetzelfde lot voor hun kind wilden. Na Chris, inmiddels 30 jaar, volgden Sophie (25), Chloe (24), Jack (22), Daniel (20), Luke (19), Millie (18), Katie (16), James (16), Ellie (14), Aimee (13), Josh (12), Max (10), Tillie (9), Oscar (7), Casper (6), Hallie Alphia (4), Phoebe (3), Archie (2) en Bonnie Raye (elf maanden). Het stel heeft ook al drie kleinkinderen van dochter Sophie.

Advertentie

En dat is 22!

De Radfords staan inmiddels bekend als de vruchtbaarste familie van Groot-Brittanië en ze maken hun naam dubbel en dwars waar. De 44-jarige Sue is in verwachting van haar 22ste kind. Dat was niet helemaal de bedoeling, want het stel had net besloten dat hun gezin groot genoeg is. Toch is de baby meer dan welkom, laten ze in een video op hun populaire YouTube-kanaal weten.

Groot verdriet

Ondanks hun vele babygeluk, kent de familie Radford ook groot verdriet. In 2014 verloor het stel zoontje Alfie na 23 weken zwangerschap. ‘Een kind verliezen verandert je als persoon, ik zal nooit meer dezelfde zijn als voor die periode’, vertelt Sue. ‘Ik leer mezelf nu om een lach op mijn gezicht te toveren, ook in periodes waarin ik daar helemaal niet voor in de stemming ben.’ De dochter die volgde, kreeg de naam Alphia als tweede naam, vernoemd naar Alfie.

Lees ook: Voordelen van een groot gezin (en de nadelen)

Negen liter melk per dag

Gezelligheid is er genoeg in het grote gezin, maar geld een stuk minder. Het weekbudget voor eten bedraagt zowat 400 euro, terwijl ze via de kinderbijslag slechts 200 euro per week krijgen. Het gezin werkt daarom hard om rond te kunnen komen. Naast hun YouTube-kanaal met meer dan 100.000 abonnees, runt het stel met hun kinderen een succesvolle bakkerij. Toch missen ze niks: ‘De leukste dagen beleven we als we naar het strand trekken, gaan picknicken of gewoon wandelen met de kinderen. Die activiteiten zijn gelukkig wel gratis.’

Zoon of dochter?

Als alles goed gaat, verwelkomt de familie Radford hun 22ste kind in april. Wat het geslacht van de baby is, weten ze nog niet. Extra spannend is het wel: het 22ste kind beslist of het gezin met elf zoons of elf dochters eindigt. Sue zelf heeft wel een idee: ‘Ik denk dat het een jongen wordt.’

Lees ook: 20x jullie grote gezinnen

Bron: AD.nl – Beeld: Shutterstock