door

Oeps! Peuter gaat los op iPad en blokkeert het ding 48 jaar

Met een peuter in huis kijk je niet snel op van een geblokkeerde telefoon of tablet. Maar dit driejarige jongetje was wel heel volhardend. Hij wist het voor elkaar te krijgen om de tablet van zijn vader 25.536.442 minuten te blokkeren. Oftewel 48 jaar!

Evan Osnos, journalist bij The New Yorker, riep zondag hulp in via Twitter. ‘Euhm, dit ziet er nep uit. Maar zo ziet onze iPad er helaas uit nadat onze driejarige zoon (meermaals) de foute code ingetoetst heeft. Iemand suggesties?’ schreef hij.

Advertentie

Verkeerde code

Na het herhaaldelijk invoeren van de verkeerde code was de iPad geblokkeerd. En bij Apple-producten geldt: hoe vaker het wachtwoord foutief wordt ingevoerd, hoe langer de gebruiker moet wachten om het nogmaals te proberen. Hoeveel pogingen de peuter heeft gewaagd om de iPad bijna een halve eeuw te blokkeren is niet bekend, maar hij zal er flink de tijd voor gehad hebben.

Lees ook: Hoeveel beeldschermtijd is oké?

Tips

De gefrustreerde vader kreeg heel wat reacties op zijn Tweet, waaronder ‘Ik zou gewoon wachten’ en ‘Maak er een cadeautje voor de vijftigste verjaardag van je zoon van’. Maar gelukkig voor Evan Osnos kwamen er ook bruikbare tips binnen en is de vergrendeling inmiddels opgeheven. Of zijn zoontje ooit nog op de iPad mag, vertelt het verhaal niet maar we hebben een vermoeden.

Lees ook: Wat leren kinderen van tablets, computers en telefoons?

Bron: Telegraaf Beeld: Shutterstock