Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

Oeps! Peuter pikt z’n moeders zelfbruiner... en dat is nog dagenlang te zien

Als moeder kom je er al snel achter: als je éven niet alert bent, kan er veel misgaan. Dat heeft deze Britse moeder aan de levende lijven ondervonden. Haar peuter verdween in de badkamer om zijn handen te wassen... maar kwam er een paar tinten donkerder uit.

Peuters zijn de wereld aan het ontdekken en kunnen daarbij best een beetje ondeugend zijn. Daarom sta je als moeder altijd ‘aan’. Is het ineens verdacht stil in de woonkamer? Is je peuter wel heel lang op de wc? Je rúíkt bijna wanneer je kind iets van plan is. Maar soms, heel soms, word je verrast en zit je met de handen in het haar.

Advertentie

Lees ook: ‘Kinderen met deze namen zijn het stoutst’

Geen zeep maar zelfbruiner

Zoals de Britse moeder die dacht dat haar 2-jarige zoontje gewoon even zijn handen ging wassen in de badkamer. Al gauw werd duidelijk dat hij het niet alleen bij zeep had gehouden. Het jochie kwam zongebruind uit de badkamer gewandeld. In de badkamer had hij de bus zelfbruiner van zijn moeder ontdekt. Die had hij op z’n gezicht, handen en armen gesmeerd. En ook de muur en vloer van de badkamer moesten eraan geloven. Tja, het product doet in elk geval wél zijn werk!

Wanhopige vraag

‘Weet iemand hoe je zelfbruiner van het gezicht, de armen en handen van een peuter afkrijgt?’, vroeg de wanhopige moeder daarna in een Facebookgroep. Daarbij deelde ze foto’s van haar zongebruinde zoontje, die zich er bewust van lijkt te zijn dat hij iets stouts heeft gedaan. ‘Hij heeft de halve bus gebruikt om ‘zichzelf schoon te maken’. Citroen en babyolie helpen niet,’ aldus de moeder.

Hart onder de riem

Mensen in de Facebookgroep staken de moeder een hart onder de riem. Niet alleen door tips te geven – self tan-remover en een warm bad schijnen te helpen – maar ook door er hartelijk om te lachen. ‘Zoiets kan elke moeder overkomen!’, reageerde een Facebookgebruiker. ‘Sorry, ik moet er hard om lachen. Je hebt mijn dag gemaakt.’

Ook hilarisch: 14 momenten dat je eigenlijk niet mag lachen om je kind

Bron: Babygaga.com – Beeld: Facebook