Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

Oma maakt briljante foto’s van pasgeboren baby’s

Op het moment dat ze oma werd, besloot Angela Forker haar landschapsfotografie te laten voor wat het was en zich te gaan richten op newborn-shoots. Ze kiest met haar foto's niet voor de standaard aanpak, maar laat de baby's voor haar lens echte avonturen beleven.

Advertentie

Toen ze vijf jaar geleden voor het eerst oma werd, ontdekte ze hoe leuk ze het vond om baby’s te fotograferen. Ze volgde allerlei cursussen en geïnspireerd door het werk van de Finse schrijfster Adele Enersen maakte ze haar eerste serie verhalende foto’s door gebruik te maken van een spectaculaire achtergrond. Zo laat ze een pasgeboren baby door de ruimte vliegen, op een eenhoorn rijden.

Avonturen

Forker heeft op die manier haar twee kleinkinderen al vele avonturen laten beleven, zo maakte ze onlangs op verzoek van haar kleinzoon een hele serie foto’s met dinosaurussen. Ooit hoopt ze de ‘avonturen’ van haar kleinkinderen te bundelen in een boek.

Advertentie
Foto's van je kind op social media: dit is wat je moet weten

Alles is mogelijk

Inmiddels fotografeert de fotografe niet alleen haar eigen kleinkinderen, maar ook andere baby’s. Voor elke shoot van Baby ImaginArt maakt ze eigenhandig een unieke achtergrond, waar zo’n 4 tot 8 uur aan werk in gaat zitten. ‘Het kost veel tijd om een achtergrond te maken, en ik gebruik ze waarschijnlijk maar één keer, maar voor mij is het een geweldige manier om mijn creativiteit te laten gaan’, aldus Forker. De fotograferende oma hoopt met haar foto’s ouders en grootouders te inspireren. ‘Als mensen naar de onmogelijke scenes kijken, hoop ik dat ze dat ze beseffen dat alles mogelijk is.’

Wil je nog meer geweldige foto’s van Angela zien? Kijk dan even op haar site.

Bron: Huffington Post Beeld: Precious Baby PhotographyInstagram