Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

Onderzoek: Baby's leren meer met een andere baby erbij

Het lijkt misschien een beetje gek om een speelafspraak speciaal voor je baby te maken, want hoeveel krijgt hij daar nou werkelijk van mee. Maar afgezien van het feit dat het ook gewoon gezellig is om met een vriendin en haar baby af te spreken, doet het ook wonderen voor de ontwikkeling van je kleintje.

Een nieuwe studie heeft aangetoond dat baby’s beter leren als er een leeftijdsgenootje in de buurt is, dan wanneer ze alleen zijn. Onderzoekers van de University of Connecticut en de University of Washington voerden het onderzoek uit bij baby’s van negen maanden oud door hen op een tablet een taaloefening te laten bekijken.

Advertentie

Onbekende baby

Ze vonden neurologisch bewijs dat de baby’s die samen met een andere baby hadden gekeken hier meer van leerden, dan de kinderen die in hun eentje hadden gekeken. Ook opvallend: de baby’s leerden meer als ze gekoppeld werden aan een baby die ze niet kenden, dan wanneer ze samen keken met een baby die ze wel kenden.

Lees hier meer over de spelontwikkeling van een baby. 

Opwinding

‘Nieuwigheid zorgt dat het leervermogen toeneemt’, verklaart onderzoekster Patricia K. Kuhl de uitkomsten. ‘Wat deze studie voor het eerst laat zien, is de reden waarom we beter leren als we samen leren. De aanwezigheid van een ander zorgt voor meer opwinding en door die opwinding neemt het leervermogen toe. Anderen kunnen dus niet alleen laten zien hoe we dingen moeten doen, maar ze zorgen ook voor extra motivatie om te leren.’

Tip: dit is geschikt babyspeelgoed vanaf 1 jaar.

Bron: Kidspot Beeld: Shutterstock