Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
me-time ouders
door

Onderzoek: 'Ouders hebben slechts 32 minuten me-time per dag'

Een van de meest gehoorde klachten onder ouders is het feit dat je nooit tijd voor jezelf hebt. Ben je thuis met de kinderen, dan kun je soms niet eens alleen naar de wc zonder dat er een kind bij je op schoot belandt. 

Advertentie

Ouders moeten gedurende de dag constant ‘gunsten’ aan hun kinderen verlenen: luiers verschonen, boterhammen smeren, tanden poetsen en ga zo maar door. Zelfs ouders die een fulltime baan hebben, zijn nog steeds elke week 18 tot 30 uur bezig met hun kinderen. Ouders hebben gemiddeld zelfs maar 32 minuten per dag ‘me-time’. Dit blijkt uit een enquête onder 2000 ouders, uitgevoerd door de Engelse maaltijdbezorger Munchary. Een onderzoek dat je misschien met een korreltje zout moet nemen, gezien de bron. Maar het klinkt best aannemelijk, die 32 minuten per dag voor jezelf.

Lees ook: Me-time: voor elk sterrenbeeld de perfecte cocktail

Invloed op gezondheid

Voor bijna een derde van de ouders stoppen de opvoedingsplichten niet op zijn vroegst om acht uur ‘s avonds. Ouders gaven toe dat ze soms maar tijd voor zichzelf maakten door zich een paar keer per week voor hun kinderen te verstoppen. Dit alles heeft een slechte invloed op je gezondheid: bijna alle 2000 respondenten gaven toe niet gezond te eten omdat ze geen tijd (of puf) hebben om gezonde maaltijden te bereiden. Daarnaast kwam er uit het onderzoek naar voren dat ouders gemiddeld 227 maaltijden per jaar overslaan.

Lees ook: Koken met kinderen: 6 handige tips

Belang me-time

Of je nu meer of minder me-time hebt dan 32 minuten per dag, het is belangrijk om te begrijpen dat die tijd cruciaal is voor je algehele geestelijke en lichamelijke gezondheid. Door meer tijd alleen te hebben, kun je een ‘mommy burn-out’ voorkomen. Als je het gevoel hebt dat je wat tijd voor jezelf nodig hebt, probeer dan met je partner te praten en te kijken of de taken iets anders verdeeld kunnen worden.

Lees ook: Zo creëer je meer quality time met je gezin

Bron: BabyGaga – beeld: Shutterstock


Advertentie

Karin Broeren

Redactioneel – Offer – Het leukste speelgoed voor kinderen!

Het leukste speelgoed voor kinderen!

Bekijk het aanbod