Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

Onderzoek: 'Zwanger? Eet spruitjes en je kind zal dol zijn op groenten'

Het is een bekend probleem voor veel ouders - hoe zorg je ervoor dat je kinderen hun groenten eten? Volgens nieuw Frans onderzoek is de oplossing simpel. Moeders moeten tijdens hun zwangerschap zelf voldoende groenten eten. Zo went de baby alvast aan de smaak en vooral geur van spruitjes, broccoli en ander gezonds.

Volgens een nieuwe Franse studie blijkt dat zwangere vrouwen die een dieet volgen dat rijk is aan groene groenten, kinderen te krijgen die van groente genieten. Met name door het eten van bladgroenten, groene paprika’s, erwten, sla en spruitjes went je ongeboren kind al in de buik aan de geur en smaak van de verschillende groenten.

Advertentie

Tip: dit is hoeveel groente en fruit je kind moet eten per dag

Wennen aan de geur

Volgens de onderzoekers is de studie zo uitgevoerd dat bewezen kan worden dat kinderen het eetgedrag van hun moeder niet kopiëren, maar de voorkeur voor smaken al voor en vlak na de geboorte wordt vastgelegd. Doordat baby’s de geur van verschillende groenten al leren kennen in de buik – het komt via de placenta bij ze terecht – zou dit hun smaakontwikkeling beïnvloeden (lees hier alles over de smaakontwikkeling van je kind).

Geef je borstvoeding? Ook dan heeft het volgens de onderzoekers nut om veel groene groenten te eten, want ook via de moedermelk wordt de smaak van baby’s beïnvloed.

Komt deze tip voor jou te laat? Dan zit er niets anders op dan de groenten te verstoppen.

Bron: Daily Mail Beeld: Shutterstock