Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

Ongehoorzaam kind? Die komt er later wel!

Een kind dat niet luistert, altijd alles zelf wil doen of op de grond gaat liggen als hij iets niet wil. Yep, dat kan heel heftig zijn. Maar... eigenlijk is het alleen maar een goed teken dat je kind niet altijd even gehoorzaam is en wel hierom.

Advertentie

Uit onderzoek van de Universiteit van Luxemburg, Universiteit van Illionois en de Vrije Universiteit van Berlijn blijkt namelijk dat ongehoorzame kinderen meer kans hebben op een hoger inkomen dan brave Hendrikjes.

Succesvol in toekomst

Voor het onderzoek hebben de wetenschappers in 1968 een groep van 745 twaalfjarigen geëvalueerd. Ze onderzochten de kinderen op intelligentie, gedrag en socio-economische statussen. Veertig jaar later, in 2008, werd deze groep opnieuw onder de loep genomen om te zien of het gedrag in de kinderjaren een voorspelling kan doen over de mate van succes in het werkende leven als volwassen.

Hoger inkomen

En wat blijkt? De kinderen die ongehoorzamer waren, blijken meer succesvol te zijn op het gebied van werk en carrière. Ook hadden zij een hoger inkomen. Volgens de onderzoekers is de uitkomst niet verrassend. Zij stellen dat personen met een uitdagend karakter geneigd zijn om daadkrachtig op te treden als het om geld gaat.

MEER LEZEN?

Advertentie

Auteur: Richt Kooistra – Bron: Libelle – Foto: Shutterstock

Commercieel – Hema – Offer – Autogarage hout

Autogarage hout

Stevige autogarage met helikopterplatform
Vind je hier