Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

‘Online babyspullen shoppen goedkoper’

Ben je op zoek naar babyspullen? Volgens Kieskeurig.nl scheelt het of je die nieuwe kinderwagen of box bij een babywinkel in de stad of online bij een webshop koopt. Het verschil zou kunnen oplopen tot honderden euro’s. Dat blijkt uit een enquête van Kieskeurig.nl onder ruim 1.000 Ouders van Nu-lezers.

Online vind je eerder een goedkopere prijs. Je hebt meer keuze en kunt daardoor makkelijker prijzen vergelijken, aldus Kieskeurig.

Advertentie

Fysieke winkel blijft populair

De fysieke winkel blijft de populairste plek om babyinkopen te doen. Maar liefst 55% koopt er hun babyspullen. 35% koopt het online, waarvan 83% bij een webshop en 17% via online marktplaatsen.

Vaker tweedehands

Niet alle babyproducten hoeven nieuw te zijn. Zo worden wiegjes (46%) en boxen (52%) vaker tweedehands overgenomen. Autostoeltjes, babyfoons en babymatrassen schaffen (toekomstige) ouders bij voorkeur wel nieuw aan. Het product waaraan men het meeste geld uitgeeft is de kinderwagen, 33% van de mensen betaalt voor een kinderwagen meer dan €750. De inrichting van de kinderkamer is ook een aardige kostenpost. In 44% van de gevallen heeft deze tussen de €500 en €1.500 gekost.

ZIE OOK: Welke kinderwagen past bij jou en je baby?
ZIE OOK: Box kopen: welke past bij jou?
ZIE OOK: Welk autostoeltje past bij jou en je baby?

Kraamcadeaus

Ouders hoeven niet alleen maar geld uit te geven. Ze krijgen ook spullen, zoals kraamcadeaus na de geboorte. Het meest gegeven cadeau is kleding (70%), op ruime afstand gevolgd door cadeaubonnen en knuffels. Kraamcadeaus worden overigens niet altijd gebruikt: 56% geeft aan dat zij 1 of meerdere kraamcadeaus niet hebben gebruikt. Ze laten het in de verpakking, geven dit door of verkopen het.

Infographic

Een aantal uitkomsten uit de enquête staan in deze infograpic, zo zie je in 1 oogopslag hoe het zit.
online babyspullen shoppen we goedkoper

Auteur: Irene de Waal – bron: Kieskeurig.nl – foto: Kieskeurig