Ontroerend aanzoek van meester aan juf in de klas

Ontroerend aanzoek van meester aan juf in de klas

Een aantal leerlingen uit het Brabantse Bakel en Mierlo hadden donderdag wel een hele bijzondere ochtend op school. Groep 5/6 van meester Roy en de kleuterklas van juf Desiree mochten donderdagochtend getuige zijn van een ontroerend huwelijksaanzoek tussen hun twee leerkrachten.

Roy Lammers uit Bakel wilde zijn Desiree Schonewille uit Mierlo ten huwelijk vragen en was samen met zijn klas al een aantal weken bezig het aanzoek voor te bereiden. De kinderen vroegen herhaaldelijk wanneer ze nou eens zouden gaan trouwen. ‘En we kennen elkaar van de pabo, dus wat is er dan leuker om de kinderen er bij te betrekken?’

Advertentie

Repeteren

Samen met zijn leerlingen bouwde Roy de klas van Desiree na in een leeg leslokaal, zodat ze daar van te voren een aantal keer konden oefenen. Op het moment suprême mocht natuurlijk niets mis gaan. Met zijn allen leerden ze het liedje I won’t give up van Jason Mraz uit hun hoofd, hét liefdesliedje van de twee.

Kring

Donderdag mochten ze eindelijk voor het echie. Met zijn leerlingen in een rijtje achter zich aan, trad Roy de klas van Desiree binnen. Die was al opgedragen om met haar kleuters in een kring te zitten voor een grote verrassing. Verbaasd keek Desiree om zich heen, toen ze de stoet met ballonnen binnen zag komen lopen. Toen tot slot haar vriend binnenkwam en die met zijn gitaar voor haar neer knielde, viel het kwartje en sloeg ze haar handen voor haar mond.

Ja!

De hele klas zong samen het liedje van Jason Mraz, met Roy op gitaar als begeleiding. Daarbij hield niet alleen juf Desiree het niet droog. Ook een aantal kleuters moesten wat tranen wegpinken. Zodra de laatste noot gespeeld was, stelde Roy de vraag der vragen: ‘Wil je met me trouwen?’ Een zichtbaar geëmotioneerde Desiree antwoordde volmondig ‘ja!’.

Hoe het bijzondere aanzoek verliep, zie je in deze video:

Auteur: Noortje Molenaar – Bron: AD/EDtv – Foto: Facebook