Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
man zwaarder tijdens zwangerschap

Ook man zwaarder rondom zwangerschap

Dat een vrouw flink wat kilo’s aankomt tijdens de zwangerschap is logisch, maar uit diverse onderzoeken blijkt nu ook dat mannen zwaarder worden rondom de zwangerschap. Schattingen lopen uiteen van gemiddeld 6 tot wel 10 kilo.

Advertentie

Het meest opvallende is echter dat de mannen deze kilo’s niet oplopen tijdens de zwangerschap, maar juist in de periode daarna. Een Brits onderzoek onder 2.000 kersverse vaders bracht de boosdoeners aan het licht. Slapeloosheid, kant- en klaar maaltijden en te weinig beweging werden als hoofdredenen genoemd. Ook de consumptie van energiedranken zouden bijdragen aan de lovehandles bij jonge vaders.

Vrouw schuldig?

Uit een ander onderzoek van Onepoll.com, blijkt dat de gewichtstoename tijdens de zwangerschap eerder aan de vrouw moet worden toegeschreven. 20% van de ondervraagde mannen geeft namelijk aan dat hij grotere porties kreeg voorgeschoteld tijdens de zwangerschap van zijn vrouw. 41% geeft zelfs aan dat er simpelweg meer snacks voorhanden waren gedurende de periode van negen maanden zwangerschap.

Auteur: Jasper Rombout – Bron: Onepoll.com – Foto: Shutterstock

Ouders van Nu product – Zwangerbox & Babycadeau

Ouders van Nu

Zwangerbox & Babycadeau

GRATIS
Vraag aan