Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

Oproep vader gaat viral: 'Ook in mannentoilet moet een verschoningstafel'

Is het je weleens opgevallen dat je je baby alleen op het damestoilet kunt verschonen als je een dagje uit bent? Als je een vader bent, ongetwijfeld. Nu kan je je schouders hierover ophalen óf je kunt er wat aan doen. Donte Palmer koos voor het laatste. En zijn Instagram-post over dit onderwerp maakte in een klap het boegbeeld van een heuse 'movement'.

Advertentie

Eigenlijk had de de Amerikaanse vader van drie jongens nooit stilgestaan bij dit ‘probleem’. Hij verschoonde zijn zoontjes al jaren op de grond of op schoot zonder erbij na te denken. Tot zijn vrouw een foto van hem maakte terwijl hij zijn zoon verschoonde in een ongemakkelijk pose. Dit is toch eigenlijk te gek voor woorden, dacht hij. Dat moet anders!

Oproep gaat viral

En zo besloot de man de foto’s op Instagram te delen. ‘Dit is een serieus bericht!!! Hoezo zijn er geen verschoontafels in het mannentoilet, alsof wij niet bestaan!! #FLM #fatherslivesmatter Zoals je ziet aan de relaxte houding van mijn zoontje, doe ik dit wel vaker zo. Het is gewoon voor hem!!! Laten we dit probleem verhelpen!

Positieve reacties

Aan de reacties te zien, is hij zeker niet de enige vader die met dit probleem struggled en vindt dat vaders hun baby gewoon op de heren-wc moeten kunnen verschonen.  Het bericht werd ruim 5000 keer geliked en krijgt de ene na de andere positieve reactie.

Advertentie

jillk1964Bravo to you for bringing attention to this!! It’s crazy, that in the 21st century, there are not baby changing stations in every men’s room!!

polepostsTop work 👍 this is a problem worldwide and is even worse when Fathers are shunned out of the “baby” change rooms! #Mentoo
En dat is niet alleen in het kader van de gelijkheid. Veel moeders lijkt het vooral erg praktisch als er verschoontafels op mannen-wc’s komen. Nu zijn zij meestal de sjaak na een poepexplosie. ‘Sorry schat, maar ik ga écht niet naar de meisjes-wc.’ *Zucht*

Wereldwijd probleem

Dit probleem speelt trouwens niet alleen in Amerika. In bijna alle landen is het slecht gesteld met het aantal verschoontafels in herentoiletten. Ook in Nederland. Wat Donte betreft, komt hier snel verandering in. Een verschoontafel in elke heren-wc. Niet alleen handiger, maar volgens hem hebben vaders daar bovendien recht op in het kader van de gelijke behandeling. Donte: ‘My wife and I, we share everything equally. We cook and clean. We work hard — equally. Why do we share equal responsibility but society views us differently?’ Oftewel vrij vertaald: ‘Mijn vrouw en ik verdelen alle taken eerlijk: koken, schoonmaken. We werken allebei hard. Waarom worden we dan door de maatschappij niet gelijkwaardig behandeld?’

#SquatForChange

Donte roept daarom alle vaders op om een foto van zichzelf te delen waarop ze hun kind verschonen zonder verschoontafel met de hashtag #SquatForChange. Zo hoopt hij dat er meer aandacht voor dit probleem komt en er verschoontafels in mannentoiletten worden geïnstalleerd.

Jouw mening

Komt dit probleem jou bekend voor? En vind jij net als Donte dat er wat moet veranderen of moet er niet zo’n big deal van worden gemaakt? En zie je nadelen aan een verschoontafel in het herentoilet? We zijn benieuwd. Laat je het weten op onze Facebook-pagina? Uiteraard kan je hier ook zo’n foto van je man posten met de hashtag #SquatForChange. Draag je meteen je steentje bij.