Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

Waarom je van 10 minuten eerder opstaan een ander mens wordt

De verleiding om je nog eens lekker om te draaien als je wekker gaat, is misschien groot. Maar wil je 's morgens liever niet te veel haasten? Zet je wekker dan eens tien minuten eerder. Dan begin je de dag zonder gestress.

Die tien minuten lijken misschien niet veel, maar als je die tijd echt alleen voor jezelf hebt kun je best heel veel doen.

Advertentie
 1. Laat je telefoon links liggen

  Je zal niet de enige zijn die direct na het ontwaken zijn telefoon pakt om te checken wat hij allemaal heeft gemist. Maar probeer de dag nu eens zonder al die prikkels te beginnen. Rek je uit en bedenk wat je vandaag allemaal gaat doen. Stap daarna pas uit bed om jezelf klaar te maken.

 2. Rek- en strekoefeningen

  Een goede manier om je dag te beginnen zijn rek- en strekoefeningen. Dit is niet alleen goed voor je spieren, maar het helpt  ook tegen een ochtendhumeur. Je maakt je hoofd leeg en stimuleert bovendien de bloedsomloop. En het mooie is: je kunt deze oefeningen gewoon vanuit bed doen. Ga op je rug liggen en strek je armen boven je hoofd. Rek ook je benen uit en maak jezelf zo lang mogelijk. Beeld je in dat er aan twee kanten aan je getrokken wordt. Houd deze positie drie diepe ademhalingen vast en ontspan.

 3. Jezelf klaarmaken

  Spring je liever meteen je bed uit als de wekker is gegaan? Stap dan onder de douche of kleed je direct aan. Als je zelf al hebt gedoucht, bent aangekleed en opgemaakt begint je de dag al veel relaxter. Als jij al helemaal klaar bent, kun je rustig je kind wakker maken en aankleden.

 4. Drink een kop koffie of thee

  Geniet jij wel echt van die ene kop koffie als je ondertussen boterhammen aan het smeren bent? Als je ’s morgens wat meer tijd hebt, kun je in alle rust op de bank een kop koffie of thee drinken. Even je verstand op nul en genieten van dat ene momentje. Daarna kun jij er helemaal tegenaan!

 5. Maak je bed op

  Ben je aangekleed en klaar om de dag te beginnen? Maak dan ook je bed op en doe meteen de gordijnen open. De eerste taak van de dag zit erop en dat geeft een opgeruimd gevoel.

Je kunt misschien niet al deze tips in tien minuten stoppen, maar soms zijn één of twee veranderingen in je routine al genoeg om je dag energieker te beginnen.

Lees meer: Zo leer je je kind ‘uitslapen’: 10 tips

Bron: minime.nl en infonu.nl / Beeld: Shutterstock