Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Gratis vuurwerkbrillen voor kinderen

Het afsteken van vuurwerk tijdens Oud en Nieuw zorgt elk jaar weer voor ongelukken. Vooral kinderen lopen hierbij vaak ernstig oogletsel op. Om dit soort ongelukken te voorkomen deelt een bekende opticien dit jaar gratis vuurwerkbrillen uit aan basisschoolleerlingen in Nederland.

Vuurwerkongelukken komen helaas nog vaak voor. Uit cijfers van het Nederlands Oogheelkundig Gezelschap (NOG) blijkt dat tijdens de afgelopen jaarwisseling in totaal 237 mensen letsel opliepen aan een of beide ogen, waarvan 30% blijvend letsel. Ruim de helft van alle slachtoffers was 21 jaar of jonger. En dat terwijl oogletsel simpel kan worden voorkomen door het dragen van een vuurwerkbril.

Advertentie

Gratis brillen

Om ervoor te zorgen dat alle kinderen dit jaar goed beschermd de jaarwisseling ingaan, deelt opticien Pearle gratis vuurwerkbrillen uit. Tot en met 31 december kunnen 70.000 leerlingen uit groep 7 en 8 een vuurwerkbril ophalen bij hun lokale Pearle opticien.

Hetzelfde als een autogordel

Oogarts Tjeerd de Faber ondersteunt de actie: ‘Teveel mensen raken tijdens Oud & Nieuw gewond aan hun ogen door vuurwerk. Daarom kunnen we niet vaak genoeg benadrukken dat het belangrijk is een vuurwerkbril op te zetten, zowel als je zelf vuurwerk afsteekt als wanneer je ernaar kijkt. Het dragen van een vuurwerkbril moet even vanzelfsprekend worden als het dragen van een autogordel.’

Auteur: Erandi Godinez – Bronnen: Nieuws.nl, NOG – Foto: Arie Kievit/Hollandse Hoogte

 

Lees ook: 

Oud & Nieuw: het feest

Oud & Nieuw: wakker maken of niet?