Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Ouder heeft moeite met mediagebruik kind

Vind jij het ook moeilijk om je kind achter de computer vandaan te halen? Je bent niet de enige: 40% van de ouders met een kind onder de 12 jaar vindt het lastig om hun kind te begeleiden in het mediagebruik. Dat blijkt uit een onderzoek van Stichting Opvoeden.nl onder meer dan 500 ouders.

Advertentie

Veel ouders weten niet hoe ze het beste kunnen handelen als hun kind te lang bezig is met gamen, televisie kijken of computeren. Ook heeft 1 op de 3 ouders moeite met ongewenste invloeden van media op hun kind, bijvoorbeeld het plaatsen van foto’s op sociale media of angstreacties bij spannende films.

Lastiger dan zindelijkheid en eetgedrag

Ouders vinden omgaan met mediagebruik zelfs lastiger dan ‘gewone’ opvoedproblemen, zoals zindelijkheid en eetgedrag. Ze kunnen hier immers niet terugvallen op opvoedtradities. Daarnaast ontwikkelt de techniek zich steeds verder, waardoor de mediaomgeving blijft veranderen.

Ouders raadplegen traditionele media

Bij het zoeken naar antwoorden op opvoedvragen over mediagebruik blijken ouders vooral traditionele media als bladen en televisieprogramma’s te raadplegen. Zij maken hiervoor minder vaak gebruik van deskundige websites over opvoeden of mediaopvoeding.

Auteur: Erandi Godinez – Bron: Nederlands Jeugdinstituut – Foto: 123rf

Advertentie

 

Lees ook:

Zo maak je je smartphone en tablet kidsproof

Gameverslaving: hoe voorkom je het?

Wat leren kinderen via computer, apps en tv? 

Kan media ontspannend werken? 

Advertentie

 

 

 

 

 

 

Redactioneel – Offer – Peuterbedden

Peuterbedden

Tussenstap van ledikant naar groot bed
Bekijk ze hier