Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

Ouders houden steeds vaker met technologie hun kind in de gaten

Driekwart van de ouders gebruikt tegenwoordig technologie om een oogje in het zeil te houden bij hun kinderen. Ze hopen hiermee hun kinderen uit de problemen te houden.

Amerikaanse onderzoekers vroegen aan tweeduizend ouders met kinderen tussen de drie en achttien jaar oud naar het gebruik van technologische snufjes in hun opvoeding. Daaruit bleek dat 76 procent van de ouders camera’s in huis hebben om hun kind te monitoren. Ook videobellen ouders geregeld met hun kinderen om met eigen ogen te zien dat ze veilig zijn, maar ook om er zeker van te zijn dat ze zich gedragen.

Advertentie

Lees ook: Dit zijn de beste babyfoons zonder camera van dit jaar

Ouderlijk toezicht

Gemiddeld maken ouders negen keer per week op deze manier gebruik van technologie. Daarbij is 83 procent van de ouders het erover eens dat ze hun kinderen moeten kunnen volgen en dan met name het online gedrag van hun kinderen. Zo zegt 51 procent dat ze ouderlijk toezicht gebruiken om het internetgedrag en gebruik van sociale media te beperken of te controleren, voor de tv wordt het ouderlijk toezicht door 53 procent van de ouders ingezet. Drie op de vijf ouders controleren bovendien de browsegeschiedenis op de telefoons, laptops of desktopcomputers van hun kinderen.

Doorzoeken

‘De resultaten van het onderzoek tonen aan dat technologie steeds belangrijker wordt bij het opvoeden van kinderen’, zegt Bettie Colombo, woordvoerder van verzekeringsbedrijf Asurion, dat het onderzoek liet uitvoeren. Al vertrouwen twee op de vijf ouders ook nog steeds op de oldskool manier van het doorzoeken van de kinderkamer, om er zeker van te zijn dat ze niets te verborgen houden.

Bron: New York Post Beeld: Shutterstock