Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Ouders vaker naar advocaat met conflict school

Steeds vaker nemen ouders een advocaat in de arm om een conflict met de basisschool op te lossen. Die geschillen gaan bijvoorbeeld over dat hun kind van school moet vanwege slechte schoolprestaties of als de school te weinig doet tegen pesten.

Advertentie

Aantal zaken stijgt

Rechtsbijstandsverzekeraars zien een stijging in het aantal zaken, schrijft het AD. Zo groeide bij Stichting Achmea Rechtsbijstand (SAR) het aantal geschillen met 140 procent in 4 jaar tijd. Ook Rechtsbijstandverzekeraar DAS heeft steeds meer zaken over onderwijsconflicten.

Niet in het belang van het kind

SAR-jurist Rob Scholten zegt in diezelfde krant zich zorgen te maken om deze ontwikkeling. ‘Ouders willen het beste voor hun kind en reageren snel emotioneel. Maar een juridische procedure is meestal niet in het belang van het kind.’ De SAR houdt zich daarom zo lang mogelijk buiten het conflict en probeert de ouders vooral te adviseren. Als dat echt niet lukt, neemt een jurist de zaak op zich.

Oplossing

In de meeste gevallen komt het uiteindelijk niet tot een rechtszaak. Met het advies van de advocaten vinden ouders vaak een oplossing, of de scholen komen in actie nadat ze een brief van een jurist hebben ontvangen.

 

Auteur: Irene de Waal – bron: AD – beeld: 123rf

Advertentie