kledinglijn-baby
door

Ouders van Nu ontwerpt een eco-kledinglijn voor baby’s

Ouders van Nu lanceert vandaag een nieuwe kledinglijn voor pasgeboren baby’s. De genderneutrale set is gemaakt van zacht, verantwoord geproduceerd biokatoen én zit vol met slimmigheden die het leven van ouders makkelijker maakt. En daar is veel behoefte aan, blijkt uit onderzoek van Ouders van Nu.

Ouders van jonge kinderen waarderen hun leven als positief, zo blijkt uit onderzoek van Ouders van Nu. Maar het is ook druk. Ouders werken steeds meer, maar vinden het ook belangrijk om quality time met hun kinderen te hebben. Sterker nog: ze besteden meer tijd aan hun kinderen dan vroeger werd gedaan. Vraag je een jonge ouder waar hij of zij behoefte aan heeft, dan scoort me-time hoog (48%).

Advertentie

Hoofdredacteur Hilde Tholen: ‘Onze nieuwe kledinglijn zit vol slimmigheden die zorgen voor tijdwinst en rust. Ook de afweging voor een verantwoorde kledinglijn is bewust, veel ouders zijn bezig met de wereld om zich heen en hoe ze daaraan hun steentje kunnen bijdragen. Onze redactie heeft zich gebogen over de vraag: wat kunnen we op het gebied van kleding bijdragen aan handigheden, hacks en duurzaamheid? Hoe kunnen we hun leven er makkelijker op maken? Jonge ouders hebben immers al genoeg aan hun hoofd.’

Slimme set

Het kledingpakket bestaat uit 8 items:

 • 2 overslagrompers met lange mouwen
 • 1 broekje
 • 1 mutsje (aan twee kanten draagbaar)
 • 2 bandana’s
 • 1 omslagdoek (ook geschikt voor de maxicosi)
 • 1 multifunctionele tas.
 • Handig: het broekje is zo gemaakt dat je de omslag bij de pijpjes over de voetjes kunt schuiven, als een soort sokjes die nooit kwijtraken. De bandana kun je als spuugdoek maar door de handige drukker ook als slab gebruiken en de tas kun je zo knopen dat het meteen een opberger aan het ledikant of de box is.
 • De new born-set is verkrijgbaar in maat 62, te koop via de Ouders van Nu shop en kost € 49,95.

  kledingset-Ouders-van-NuEerste Hulp in tropenjaren

  Ouders van Nu ziet het als haar taak om jonge ouders te ondersteunen tijdens de eerste belangrijke jaren van hun kind. Dat gebeurt via het tijdschrift, de opvoedboeken, de website, het forum, socialmedia-kanalen, het In de Wolken festival en nu dus met een kledinglijn.

  Unboxing kledingset Ouders van Nu


  Hoofdredacteur Hilde laat zien wat er in ons New born kledingpakket zit.