Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

Ouders leiden hun kinderen gemiddeld 7 keer per dag om de tuin

Ouders bedenken de meest creatieve oplossingen voor hun dagelijkse opvoeddilemma's. Van groentes in het eten verstoppen tot het slim beperken van schermtijd. Nieuw onderzoek onthult dat ouders dagelijks gemiddeld zeven trucjes gebruiken om hun kind om de tuin leiden.

Advertentie

Uit onderzoek onder tweeduizend Amerikaanse ouders blijkt dat ouders gemiddeld vijf uur per week actief bezig zijn om hun kind iets te laten doen waar ze geen zin in hebben. Deze tijd gaat vooral op aan de dagelijkse dingen waar kinderen gewoonlijk tegen protesteren, zoals naar bed gaan, groente eten en huiswerk maken. Omkopen blijkt een populaire manier voor ouders om toch hun zin te krijgen. 82 procent van de ouders geeft toe iets voor elkaar te krijgen door hun kind te belonen met geld, snoep of schermtijd.

Om de tuin leiden

Een andere manier om deze opvoeddilemma’s te lijf te gaan is door het om de tuin leiden van de kinderen. Gemiddeld zetten ouders zeven van zulke trucjes per dag in. Zo gebruikt 64 procent van de ouders een list om hun kinderen gezond te laten eten, 52 procent verzint iets in de hoop dat hun kind zich beter gedraagt en 48 procent bedenkt een slimme manier om tijd te besparen. Ook hoopt 43 procent met een smoesje een beetje extra tijd voor zichzelf te creëren.

Bizarre eetcombinaties

Het onderzoek onthult dat Amerikaanse ouders soms de gekste dingen proberen om hun kind groenten te laten eten, zoals marshmallows tussen de groeten stoppen en gekleurde spikkels over de broccoli strooien. Iets minder bizar is de veelgenoemde truc om groeten te verstoppen. Zo geven de Amerikanen hun schaal mac and cheese graag wat extra vitamines door er ongemerkt bloemkool aan toe te voegen.

Nog een paar slimme hacks:

  1. Al het vlees ‘kip’ noemen.
  2. Kinderen wijsmaken dat een medicijn een snoepje is.
  3. Kinderen vertellen dat je alleen zoetigheid mag eten als je zelf zoet bent.
  4. De iPad maar maximaal 35 procent opladen zodat er niet te lang achter elkaar naar gekeken kan worden.

Bron: Daily Mail Beeld: Shutterstock

Redactioneel – Offer – Gezond tijdens en na je zwangerschap

Gezond tijdens en na je zwangerschap

Zwangerschapsvitamines
Shop nu