Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

Ouders zijn 82 dagen per jaar bezig om hun baby in slaap te krijgen

Eindeloos wiegen, steeds de speen terugstoppen of hopen dat hij na een paar minuten huilen toch zelf in slaap valt: je baby laten slapen, kan nog al een uitdaging zijn. Daar zijn we dan ook behoorlijk veel tijd aan kwijt, zo blijkt uit een recent onderzoek.

Een kind kun je niet dwingen om in slaap te vallen, daar kom je als ouder snel genoeg achter. Geen wonder dat ‘Hoe zorg ik dat mijn kind ’s nachts goed slaapt’ de meest gestelde vraag is aan het consultatiebureau. Er zijn talloze manieren en trucs die een kind in dromenland zouden kunnen helpen, maar soms (of eerlijk ‘vaak’) wil het gewoon niet lukken, wat je ook doet.

Advertentie

Lees ook: Slaapritme baby: hoeveel slaapt een baby?

82 dagen per jaar

Ben je ’s avonds weer eens radeloos omdat je kind de slaap niet kan vatten? Eén troost: je bent niet de enige. Ouders zijn gemiddeld 1977 uur per jaar kwijt aan het in slaap sussen van hun kind, zo wijst een onderzoek van Sleep Junkie uit onder ouders met kinderen onder de 18 maanden. Dat staat gelijk aan maar liefst 82 dagen per jaar.

Halve werkdag

Vooral ouders met pasgeboren baby’s hebben het zwaar. Zij zijn gemiddeld 5 uur en 25 minuten per dag bezig met het in slaap krijgen van hun baby. Daar ben je dus meer dan een halve werkdag mee bezig.

Lees ook: Waarom het heel goed is om je baby in slaap te wiegen

Mijn baby wil niet slapen, wat nu?

Een baby die niet wil slapen, levert veel frustratie en vooral slaapgebrek op. In de eerste zes weken heeft jouw baby vaak nog een omgekeerd dag- en nachtritme. Is jouw baby ouder dan zes weken? Dan kun je met een slaapmethode aan de slag. Welke methode jij kiest, hangt helemaal van je kind én jezelf af. Inbakeren, een bedtijdritueel, een persoonlijk slaapplan maken: er zijn allerlei manieren om je baby ’s nachts beter te laten slapen. Zie je door de bomen (en het slaapgebrek) het bos niet meer? Dit zijn de belangrijkste methodes om je baby ’s nachts beter te laten slapen.

Lees ook: Slaapproblemen bij baby’s

Bron: Mirror.co.uk – Beeld: Shutterstock