Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
ouderschapsgym
door

‘Ouderschapsgym’ moet scheidingen voorkomen

Het krijgen van een kind is niet niks. Ineens draait alles om de baby en dat kan een flinke impact op je relatie hebben. Maar hoe voorkom je nu een relatiedip, of nog erger: een scheiding? Volgens oud-minister André Rouvoet is verplichte ‘ouderschapsgym’ dé oplossing.

Advertentie

Mensen met een kinderwens zouden volgens hem eerst een cursus moeten volgen die ze klaarstoomt voor het ouderschap. Als ouders beter worden voorbereid, is de kans op een scheiding later kleiner. En dat voorkomt weer schade bij het kind, zo beredeneert Rouvoet.

Niet alleen fysiek zwaar

Het Platform Scheiden zonder Schade, dat door Rouvoet werd opgericht om de situatie voor kinderen beter te maken, pleit daarom voor zogenaamde ‘ouderschapsgym’: een cursus die ervoor zorgt dat stellen goed voorbereid het ouderschap instappen.

Aanstaande ouders krijgen nu vooral ondersteuning bij de bevalling, denk bijvoorbeeld aan zwangerschapsgym. Ook worden ze vaak voorbereid op de fysieke zorg voor een baby. Maar niet alleen lichamelijk is het krijgen van kinderen zwaar, vindt Rouvoet. En daarom moet volgens hem ouderschapsgym worden aangeboden.

Relatie ‘babyproof’ maken

Volgens Rouvoet is de uitdaging om ouders te helpen hun relatie niet alleen ‘bevallingsproof’ te maken, maar ook ‘babyproof’. Het idee is dat deze ouderschapsgym vergoed gaat worden door de zorgverzekeraar.

Het plan van het platform, dat naast ouderschapsgym ook andere suggesties voor het voorkomen van een scheiding bevat, is donderdag aangeboden aan minister Dekker van Rechtsbescherming en minister De Jonge van Volksgezondheid.

Auteur: Erandi Godinez – Bron: NOS – Beeld: Shutterstock

Redactioneel – Offer- Plaspotje

Plaspotje

Met uitneembare binnenkant
Shop nu