Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

Wat te doen in de Paasvakantie? 11 leuke activiteiten voor kinderen die wél kunnen

Pasen ziet er ook dit jaar iets anders dan we gewend zijn. Is dat erg? Niet per se, want er zijn genoeg leuke dingen voor kinderen die je wél kunt doen. Van geitjes kijken tot plukken in het plukbos: met deze activiteiten maak je alsnog een feest van de paasvakantie.

Advertentie

Ook leuk om te doen: 10x de leukste knutselideeën om met Pasen te maken

1. Vliegeren op het strand

Ben je het binnenzitten, koekjes bakken en spelletjes doen zat? Ga dan vliegeren op het strand. Een echte aanrader als het zonnetje schijnt, en er genoeg wind staat. Zo waai je zelf lekker uit, en kunnen de kinderen hun energie kwijt.

2. Geitjes en lammetjes kijken

Het is bijna lente: de tijd dat geitjes en lammetjes worden geboren. Hoewel het nu niet mogelijk is om de schattige dieren een flesje te geven omdat de boerderijen gesloten zijn, kun je er wel langsgaan om ze te bewonderen en misschien wel een aai te geven. Tip: de bijbehorende boerderijwinkels zijn wel open. Neem een lekker stuk kaas of verse groente mee en geniet bij thuiskomst van een paasmaal.

Advertentie

3. Op paaseierenjacht

Het blijft een leuke activiteit voor Pasen. Verstop wat paaseitjes in je tuin, maar ook in huis. Zo is het een stukje moeilijker. Wil je nog meer uitdaging? Maak er dan een wedstrijdje van. Wie vindt de meeste paaseieren binnen twee minuten. Zoeken maar!

4. Het kabouterpad volgen

Wandelen en op zoek gaan naar ‘echte’ kabouters: uren plezier gegarandeerd. Door het hele land vind je kabouterpaden. Dit is een speciale wandelroute voor kinderen waar ze van alles tegenkomen, zoals bijvoorbeeld kabouterdrolletjes. En als je geluk hebt, kom je nog echte kaboutertjes tegen ook.

5. Plukken in de pluktuin

Wat is er nu leuker dan de lente in huis halen met een boeket dat je samen met je kind hebt geplukt? In pluktuinen, die in de lente hun deuren weer openen, kun je vaak voor een klein bedrag een mandje vol veldbloemen bij elkaar plukken. Bij veel pluktuinen zijn ook speeltuinen, zo maak je er een echt uitje van.

Advertentie

6. Kunstige paaseieren schilderen

Paaseieren beschilderen is zowat traditie. Wil je dit jaar iets meer uitdaging? Leer je kind ook nog een beetje cultuur bij door een paasei à la van Gogh te maken. Tip: zet ze bijvoorbeeld bij de paasbrunch, hoe gezellig ziet dat er uit?

Tip! Lekker een film kijken rond de paasdagen? Hier vind je de leukste kinderfilms en – series van deze maand.

7. In beweging met het Beweegpaasei

Nu we zoveel mogelijk binnenshuis moeten blijven, is het een stuk lastiger om in beweging te blijven. Maar niet met het Beweegpaasei! Daag je kind uit om de opdrachten op het onderstaande blaadje uit te voeren (en doe gezellig mee). Heeft hij een opdracht gedaan? Dan mag hij het blokje inkleuren.

8. Klauteren in het speelbos

Is jouw kind gek op klimmen en klauteren? Dan zal hij zeker weten juichen als je hem meeneemt naar een klim- of speelbos. Deze activiteit vergt wel wat voorbereiding. Niet alle klim- en speelbossen zijn geopend, check dus bij welke je terecht kan. Ook is een reservering verplicht. Wil je verzekerd zijn van een leuke speeldag? De OERR-speelbossen (speelplekken bij natuurgebieden) zijn altijd geopend.

9. Paaspicknicken

Helaas, de terrassen zijn voorlopig nog gesloten. Maar als het zonnetje zich laat zien, kun je natuurlijk wel gezellig picknicken. Pak de picknickmand uit de kast en vul ‘m met allerlei lekkernijen als verse broodjes, geperste sinaasappelsap en natuurlijk paaseitjes. Als je geen zin hebt in gedoe of een lokale onderneming wilt steunen dan kun je ook een take-away brunch-of picknickbox reserveren en ophalen.

10. Uitrazen bij de Pyramide van Austerlitz

Wil je er even uit? Ga dan naar de Pyramide van Austerlitz. Waar de kinderen lekker kunnen rennen en spelen. En jullie lekker een wandeling kunnen maken, terwijl de kinderen uitrazen op het veld. Een perfecte plek dus. Check de site voor meer informatie.

11. IJs eten bij de boer

Als het weer het toelaat, dan kun je een lekker en vers ijsje halen bij een boer in de buurt. Maak er een leuk fietstochtje van, langs de prachtige en rustgevende weilanden. Met een beetje geluk kom je lammetjes tegen, die jullie natuurlijk samen even willen bekijken. Tip: op de site Fairsy vind je een handig overzicht van boerderijen die zelfgemaakt ijs verkopen.

Lees ook: 18x prachtige babynamen geïnspireerd op Pasen

Artikelen van Ouders van Nu ontvangen in je mailbox.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Ouders van Nu Facebook – Beeld: Getty Images