door

Paaseieren zoeken, maar dan anders: 6 (online) paasactiviteiten voor kinderen

Pasen ziet er dit jaar iets anders dan we gewend zijn. Is dat erg? Niet per se, want er worden ook heel veel leuke, creatieve manieren bedacht om samen tóch een leuke tijd te hebben. Met deze (online) activiteiten maak je er alsnog een groot paasfeest van. 

Ook leuk om te doen: 10x de leukste knutselideeën om met Pasen te maken

Advertentie

1. Geen Berenjacht, maar Paaseierenjacht

De Berenjacht, waarbij mensen teddyberen in de vensterbanken zetten die kinderen vervolgens kunnen zoeken, is een van de populairste initiatieven die in de intelligente lockdown-periode is ontstaan. In navolging van de Berenjacht wordt er nu een heuse Paaseierenjacht georganiseerd. Wie mee wil doen, kan hier kleurplaten downloaden om ze vervolgens te versieren en voor het raam te hangen. En dan is het de straat op en jagen maar!

2. Ga op virtuele paasei-speurtocht

Woon je in Gelderland of Overijssel? Op Eerste Paasdag verstopt de Politie Elburg-Oldebroek overal eitjes op de Facebookpagina’s van de Politie Oost-Nederland. In die eitjes staan letters en daarmee kun je een zin vormen. Stuur de oplossing in en wie weet staat er dan een zingende politieagent voor je deur voor een optreden op afstand. Lees hier meer informatie.

Ook op de website van dierenwinkel Pets Place zijn paaseieren verstopt. Als je er een vindt maak je kans op een verrassingspakket. Zoeken maar!

3. Raad het gewicht van het reuzenpaasei

Reken maar dat er dit weekend flink wat paaseitjes opgepeuzeld zullen worden. Maar hoeveel zou een reuzenpaasei wegen? Bij deze en deze bakker kun je het gewicht raden via Facebook. Als je het goed hebt, mag je het reuzenpaasei houden. Dan hoef je voor de rest van het jaar geen chocola meer te kopen!

4. Schilder kunstige paaseieren

Paaseieren beschilderen is zowat traditie. Wil je dit jaar iets meer uitdaging? Leer je kind ook nog een beetje cultuur bij door een paasei à la van Gogh te maken. Het wereldberoemde Van Gogh Museum daagt iedereen uit om een zo kunstig mogelijk paasei te maken. Wie het eindresultaat op Facebook deelt met de hashtag #VanGoghEasterEggChallenge maakt kans om op de Facebookpagina van het Van Gogh Museum terecht te komen, #eeuwige roem

5. Blijf in beweging met het Beweegpaasei

Nu we zoveel mogelijk binnenshuis moeten blijven, is het een stuk lastiger om in beweging te blijven. Maar niet met het Beweegpaasei! Daag je kind uit om de opdrachten op het onderstaande blaadje uit te voeren (en doe gezellig mee). Heeft hij een opdracht gedaan? Dan mag hij het blokje inkleuren.


6. Woon een online kerkdienst bij

Wil je je kinderen meegeven waarom we nu precies Pasen vieren? Veel kerken (zoals deze in Amersfoort) livestreamen hun diensten via Facebook. En in de Grote Kerk van Almelo kun je via Facebook doorgeven dat je een kaarsje wilt laten branden voor iemand.

Lees ook: 18x prachtige babynamen geïnspireerd op Pasen

Beeld: Shutterstock