Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Nieuw: de kleinste luier ter wereld, speciaal voor prematuren

Ziekenhuizen in Nederland kunnen vanaf vandaag gebruik maken van een mini-luiertje speciaal voor prematuren. De luier, die is ontworpen voor baby’s die minder dan 800 gram wegen, kan volgens een kinderarts de gezondheid van prematuren verbeteren.

Advertentie

Het luiertje, in samenwerking met verpleegkundigen gemaakt, wordt vlak voor Wereld Prematurendag op 17 november officieel in Nederland gelanceerd. Het nieuwe wegwerpbroekje is drie maten kleiner dan de kleinste luier in het assortiment van Pampers. Het mini-luiertje heeft zachtere materialen, een hechtstrip in plaats van klittenband en een betere pasvorm.

Minder last van prikkels

In tegenstelling tot gewone luiers sluit deze luier wél goed aan op het kleine en broze lichaam van premature baby’s. Hierdoor hebben zij minder last van prikkels. Ook kunnen de heupjes en benen van de baby comfortabel rusten, zodat ze zich goed kunnen ontwikkelen. Iets dat volgens Angelique Hoffmann-Haringsma, kinderarts en neonatoloog, heel belangrijk is.

Hersenontwikkeling

Angelique: ‘Prematuren zijn heel gevoelig. De transitieperiode van de baarmoeder naar de wereld brengt allerlei nieuwe prikkels met zich mee. Dit kan een negatieve invloed hebben op de hersenontwikkeling. De luiers die baby’s dragen spelen hierbij een belangrijke rol. Hun gevoelige huid heeft de zachtste materialen nodig en de luier moet goed passen, zodat er zo min mogelijk prikkels en directe afleiding ontstaan.’

Goed doel

Ook niet onbelangrijk om te vermelden: de komende twaalf maanden doneert Pampers de complete Nederlandse opbrengst van de Preemie Protection-luiers aan de Vereniging van Couveusekinderen (VOC).

Auteur: Erandi Godinez – Bron: AD.nl – Beeld: Pampers