Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

chocoladekoekjes
door

Pepernoten en chocoladeletters over? 5 recepten om te maken met je kind

Sinterklaas is weer vertrokken, maar grote kans dat je voorraadkast nog steeds tjokvol kruidnoten en chocoladeletters ligt. Wat moet je daar nu mee doen? Hier 5 recepten die je samen met kind kunt maken. Eet smakelijk!

1. Kruidnotenrotsjes

Dit recept voor kruidnotenrotsjes is supermakkelijk en mega lekker!

Advertentie

Benodigdheden
4 handjes kruidnoten * 100 gr pure chocolade van je chocoladeletter * halve tl koek- en speculaaskruiden

Zo maak je ‘m

  1. Smelt de chocolade in een pannetje of au bain marie met de koek- en speculaaskruiden.
  2. Als de chocolade gesmolten is, voeg je de kruidnoten toe. Meng de kruidnoten door de chocolade.
  3. Schep vervolgens hoopjes kruidnoten op een bakplaat of een bord met bakpapier. Zet de kruidnotenrotsjes in de koelkast.

Bron: Lekkerensimpel

2. Sinterklaascake

Deze cake kan eigenlijk het hele jaar door, hij is veel te lekker om ‘m alleen rond 5 december te eten!

Benodigdheden
200 gr roomboter (op kamertemperatuur) * 200 gr zelfrijzend bakmeel * 1 tl koek- en speculaaskruiden * 150 gr suiker * 4 eieren * 100 gr pure chocolade van je chocoladeletter * 4-6 el kruidnoten

Zo maak je ‘m

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden.
  2. Meng de boter met de suiker en koek- en speculaaskruiden in een kom met een mixer of de hand.
  3. Voeg daarna de eieren één voor één toe.
  4. Voeg vervolgens beetje voor beetje het zelfrijzend bakmeel toe.
  5. Schep daarna de fijngehakte kruidnoten door het beslag.
  6. Giet of schep het beslag in een ingevette cakevorm.
  7. Zet de cake voor ongeveer 60-70 minuten in de oven. Laat de cake een tijdje afkoelen op een rooster op het aanrecht.
  8. Smelt de chocolade en giet dit over de cake heen.

Bron: Lekkerensimpel

3. Kruidnotenfudge

Voor deze fudge heb je maar vier ingrediënten nodig en het recept is heerlijk simpel. Zo heb je binnen no time die voorraad kruidnoten en chocoladeletters weggewerkt.

Benodigdheden
300 gr chocolade van je chocoladeletter (150 gr melk en 150 gr pure chocolade) * 1 blikje gecondenseerde melk met suiker * 2 handjes kruidnoten * snufje koek- en speculaaskruiden

Zo maak je ‘m

  1. Verwarm de melk in een pannetje op een zacht vuur.
  2. Breek of snijd ondertussen de chocola in stukken.
  3. Als de gecondenseerde melk warm is, voeg je de chocolade en de koek- en speculaaskruiden toe en warm je het geheel op totdat de chocolade gesmolten is.
  4. Meng twee handjes kruidnoten door het chocolademengsel.
  5. Leg een stuk bakpapier in een ovenschaal en giet het chocolademengsel erin.
  6. Duw vervolgens nog wat kruidnoten in de bovenkant van de fudge.
  7. Zet de ovenschaal voor een paar uur in de koelkast en klaar!

Bron: Lekkerensimpel

4. Kruidnotencheesecake

Mmm… een cheesecake is natuurlijk al heerlijk, maar een kruidnotencheesecake is helemáál om je vingers bij af te likken.

Benodigdheden
400 gr monchou * 200 gr kruidnoten * 60-75 gr roomboter * 1 tl koekkruiden * 100 gr basterdsuiker * 2 eieren

Zo maak je ‘m

  1. Verwarm je oven voor op 180 graden.
  2. Maal of hak de kruidnoten fijn met een foodprocessor of bijvoorbeeld een deegroller.
  3. Smelt de boter in een pannetje en meng deze met de koekkruimels. Schep de koekkruimels in een ingevette vorm en druk het aan met de achterkant van een lepel.
  4. Meng de monchou met de koekkruiden, suiker en eieren in een grote kom.
  5. Verdeel het ‘beslag’ over de bodem, strijk het glad en zet de kruidnotencheesecake voor ongeveer 40 min in de oven.
  6. Laat de cheesecake afkoelen en zet hem in de koelkast. Eet smakelijk!

Bron: Lekkerensimpel

5. Chocokoeken met kruidnoten

Deze chocokoeken zijn altijd een succes, of het nu middenin de winter of hartje zomer is.

Benodigdheden
225 gr basterdsuiker (lichtbruin) * 120 gr boter * 1 tl Dr. Oetker Backin * 190 gr bloem * snufje zout * 150 gr chocoladeletters * 50 gr kruidnootjes (grof gehakt)

Zo maak je ‘m

  1. Leg een bakplaat klaar met een stuk bakpapier erop. Verwarm de oven voor op 180 graden (of 190 graden bij een elektrische oven.)
  2. Maak het chocolade koekdeeg door de basterdsuiker en de boter te mixen in een beslagkom.
  3. Meng in een andere kom de bloem, de bakpoeder en het zout. Voeg dit samen met een ei bij het botermengsel en mix of kneed dit tot een samenhangend deeg.
  4. Hak de chocoladeletters in klein stukjes. Voeg dan de gehakte kruidnootjes en stukjes chocoladeletters toe aan het deeg en kneed het door.
  5. Maak met een ijslepel bolletjes van het deeg en leg ze op de bakplaat. Let op: ze worden in de oven minstens twee keer zo groot, dus leg ze niet te dicht bij elkaar.
  6. Bak de chocoladekoeken in ongeveer 13 minuten lichtbruin aan de randen. Bak ze niet te donker, dan blijven ze lekker zacht in het midden. Smullen maar!

Bron: Bakken.nl

Mmm… Nog meer lekkers:
15x makkelijke én gezonde recepten om samen met je kind te maken
Bakken met kinderen: 10 simpele recepten
11x kindvriendelijke recepten voor het kerstdiner

Beeld header: Shutterstock