Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Peuter zonder armen en benen leert kruipen

Slechts 10 dagen nadat de 1-jarige Harmonie-Rose Allen uit Foxhill (Engeland) haar eerste stapjes had gezet, kreeg zij hersenvliesontsteking. Hoewel zij volgens doktoren maar 10% kans had om te overleven, leert Harmonie-Rose nu weer opnieuw kruipen.

Eind september kreeg Harmonie-Rose de diagnose hersenvliesontsteking. De peuter onderging 10 operaties, verloor haar armen, benen en het topje van haar neus.

Advertentie

Naar huis gestuurd

‘s Nachts merkten de ouders van Harmonie-Rose dat de peuter hoestend en met ademhalingsproblemen wakker werd. Ook kreeg ze al snel rare uitslag over haar lichaam. Freya en Ross Hall brachten hun dochter naar het ziekenhuis, maar de dokters konden niets ernstigs vinden. Het gezin werd naar huis gestuurd.

Paarse uitslag

Omdat Freya en Ross de gezondheidstoestand van hun dochter niet vertrouwden, keerden ze de volgende ochtend weer terug naar het ziekenhuis. Harmonie-Rose was inmiddels lusteloos geworden en had een rare plek op haar neus gekregen. Toch werden ze weer naar huis gestuurd. Toen een paar uur later het lichaam van de peuter volledig onder de paarse uitslag zat, ging het stel voor de 3e keer naar het ziekenhuis.

Eindelijk serieus genomen

Binnen een paar seconden stond de kamer van Harmonie-Rose vol met doktoren en verpleegsters en werd het meisje meegenomen naar de Spoedeisende Hulp. Na 4 uur onderzoeken kregen Freya en Ross hun dochter weer te zien. ‘De dokter vertelde ons dat Harmonie het topje van haar neus zou verliezen, als ze het al zou overleven. Hij zei dat hij erg bezorgd was en dat ze het misschien niet zou redden. Mijn leven was binnen een seconde in één klap veranderd,’ laat Freya aan The Daily Mail weten.

Buiten levensgevaar

Ondanks haar geringe overlevingskansen, is Harmonie-Rose nu aan de beterende hand en leert ze zelfs weer kruipen. Een hele prestatie, aangezien ze in slechts 3 maanden tijd 10 operaties onderging, en al haar ledematen verloor. Met de stichting Hope 4 Harmonie hopen de ouders genoeg geld in te zamelen om de peuter een zo normaal en actief mogelijk leven te kunnen geven.

Auteur: Erandi Godinez – Bron: Dailymail.co.uk – Foto: Dailymail.co.uk

 

Lees ook:

Hersenvliesontsteking