Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Pleisters tegen pinda-allergie blijken effectief

Een pinda-allergie kan voor heftige lichamelijke reacties zorgen. Daarnaast brengt het ook veel gedoe met zich mee: je moet een pindavrij dieet volgen en altijd blijven letten op de aanwezigheid van pinda(sporen) in voedingsmiddelen. Toch zou hier zomaar verandering in kunnen komen: speciale ‘pinda-pleisters’ blijken namelijk heel effectief te zijn tegen deze allergie.

De National Institute of Allergy and Infectious Disease (NIAID) heeft de pleisters bij kinderen en volwassenen met een pinda-allergie getest en de resultaten zijn veelbelovend.

Advertentie

Trainen immuunsysteem

‘Om levensbedreigende allergische reacties te voorkomen, moeten mensen met een pinda-allergie altijd waakzaam zijn als het gaat om eten. Dat kan best stressvol zijn,’ vertelt Anthony Fauci, directeur van de NIAID. ‘Wij hebben onderzocht of we deze last kunnen verlagen door het immuunsysteem te trainen in het tolereren van kleine hoeveelheden pinda’s.’

Pleisters

Aan het onderzoek deden 74 mensen met een pinda-allergie mee, in de leeftijd van 4 t/m 25 jaar. Een deel van de groep kreeg pleisters met een lage dosering pinda proteïnen, een ander deel pleisters met een hoge dosering en weer een ander deel kreeg placebo-pleisters. Vervolgens werden de groepen een jaar lang in de gaten gehouden.

Effectief

Wat bleek? Bijna 50% van de mensen die pleisters met een lage of hoge dosering pinda proteïnen hadden gehad, konden daarna 10 keer zoveel pinda proteïnen tolereren dan daarvoor. Vooral bij kinderen van 4 t/m 11 jaar bleken de pleisters erg effectief te zijn. Volgens de onderzoekers betekent dit dat het mogelijk is om het immuunsysteem van je kind te trainen in de eerste jaren van zijn leven.

BEKIJK OOK: Je iPhone of iPad kidsproof maken doe je zó

MEER LEZEN?

Auteur: Erandi Godinez – Bron: Popsugar.com – Foto: Shutterstock