Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
medaille
door

Poolse atleet verkoopt medaille om ernstig ziek jongetje (3) te helpen

De Poolse atleet Piotr Malachowski won zilver op de Olympische Spelen in Rio. In plaats van de medaille een mooie plekje in zijn huis te geven, besloot hij deze te veilen om zo een 3-jarig jongetje met oogkanker te helpen.

Advertentie

Kort nadat de atleet zijn medaille in ontvangst mocht nemen, kreeg hij een bericht van de moeder van de zieke Olek. Ze vroeg hem om hulp.

‘Samen vechten’

‘In Rio vocht ik voor goud’, schrijft Piotr Małachowski op zijn Facebookpagina. ‘Nu roep ik iedereen op. Laten we samen vechten voor iets dat nog waardevoller is: de gezondheid van dit fantastische jongetje.’


Laatste kans

De kleine Olek worstelt al twee jaar met oogkanker. In Polen kunnen de artsen niets meer voor hem doen. Zijn enige kans is een behandeling in New York, aldus de topsporter. Hij hoopt dat met de opbrengst van zijn zilveren plak een groot deel van de behandelingen betaald kan worden. ‘Als je mij helpt, is mijn zilver voor Olek misschien waardevoller dan goud.’

De medaille wordt geveild op een veilingwebsite. Het hoogste bod is nu bijna 18.000 euro. Er kan nog tot vrijdag worden geboden op de medaille.

Advertentie

Bron: Newsweek – Beeld: Facebook

Commercieel – Hema – Offer – Zwangerschapsboxer

Zwangerschapsboxer

Naadloze zwarte boxer met een hoge taille
Vind je hier