Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

Prachtig: deze mediacampagne toont de échte lichamen van vrouwen na de bevalling

Pas bevallen en weer strak in een skinny jeans achter de kinderwagen: dat is het beeld dat je vaak krijgt voorgeschoteld in de media. Maar eh... dat is niet de realiteit. Daarom is er nu een mediacampagne die wél de echte lichamen van pas bevallen vrouwen toont.

Veel vrouwen voelen na de bevalling de druk om zo snel mogelijk weer in hun kleding van voor de bevalling te passen. In de media lijkt het alsof dat normaal is. Het tegendeel is waar. Niet voor niks is er de bekende uitspraak ‘negen maanden op, negen maanden af’: na negen maanden zwangerschap heb je negen maanden nodig om je weer fit te voelen en lekker in je vel te zitten. Neem die negen maanden ontzwangeren overigens extra ruim. Veel moeders hebben langer de tijd nodig om zowel lichamelijk als mentaal weer helemaal de ‘oude’ te worden.

Advertentie

Ook interessant: Dit gebeurt er in je lichaam als je bevalt

Meer praten over zwangerschapslijven

Striae, lekkende tepels, donkere wallen, een slappe buik: dat is de realiteit na een bevalling. Toch wordt over deze lichamelijke veranderingen niet veel gesproken. 90% van de vrouwen vindt dat het nog steeds taboe is om te praten over je postpartum lichaam. Zo voelen vrouwen nog meer druk om de moeilijke momenten van het moederschap te verbergen.

Realistische en onbewerkte beelden

Echte zwangerschapslijven mogen gezien worden: met die gedachte heeft het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een mediacampagne gelanceerd. De campagne bestaat uit foto’s die de échte lichamen van pas bevallen vrouwen toont. Het zijn onbewerkte beelden van moeders in de eerste twaalf maanden na de bevalling, van de mooie én minder mooie aspecten van het moederschap.

Je postpartum lichaam mag gezien worden

Het merk wil met de foto’s ook een beweging in gang zetten. Met de hashtag #PostpartumUnfiltered hopen ze dat meer vrouwen hun echte postpartum lichaam durven te laten zien en daarmee bijdragen om het perfecte plaatje te verruilen voor het realistische plaatje. Er wordt al gehoor gegeven aan de hashtag:

Lees ook: Ontzwangeren: dit doet je lichaam na de bevalling

Artikelen van Ouders van Nu ontvangen in je mailbox? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Modibodi – Beeld: Modibodi/Getty Images