Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Prachtige fotoreportage flesvoedende moeders

Moeders leren van zichzelf en hun lijf te houden: dat is het doel van ‘The honest body project’ van fotograaf Natalie McCain. Ze fotografeert dikke moeders, dunne moeders, first time moeders, moeders met meerdere kinderen, borstvoedende moeders en in haar nieuwste reportage zien we flesvoedende moeders met hun kinderen.

Advertentie

‘No mother should be ashamed’ is de titel van de fotoreeks.

Keuze

De reportage toont prachtige, liefdevolle plaatjes van moeders die hun kind de fles geven. Ze vertellen daarbij over hun keuze om de fles te geven en hoe ze zich daarover voelen. Een van de moeders vertelt hoe ze 4 weken heeft gekolfd omdat haar zoontje de borst weigerde: “Ik was uitgeput en raakte steeds gedeprimeerder. Mijn productie holde achteruit en ik moest steeds meer bijvoeden met kunstvoeding. Stoppen met kolven was de beste keuze die ik kon maken”.

ZIE OOK: Feiten en fabels over flesvoeding

Elkaar steunen

Volgens de fotograaf worden moeders die de fles geven vaak veroordeeld. “Ik wil helpen vechten tegen die veroordeling. Geen enkele moeder zou zich moeten schamen,” aldus McCain. Ze vindt dat moeders elkaar zouden moeten steunen in plaats van elkaar veroordelen om de keuzes die ze maken. “We doen allemaal ons best en wat voor de ene familie werkt, werkt misschien voor een andere familie niet.”

ZIE OOK: Steun nodig? Ga op zoek naar moedervriendinnen

Advertentie

Schaamte

Een andere moeder vertelt hoe ze voor het eerst met haar baby naar een moedergroep ging: “Ik kreeg het warm en voelde me ongemakkelijk toen ik moest uitleggen waarom ik hem geen borstvoeding geef”. Een tweelingmoeder over de keuze voor borst of fles: “Ik hoop dat er ooit een tijd komt dat mensen elkaar niet meer veroordelen over de manier waarop ze hun baby voeden en ik wens alle moeders een fijne voedingstijd, of dat nou met de borst of met de fles is”.

honest 1

honest 2

Alle foto’s van de reportage ‘No mother should be ashamed’ vind je hier.

Advertentie

De reportage over borstvoedende moeders is hier te bekijken.

Auteur: Jeanine Hoekstra – Bron: The Honest Body Project – Foto’s: The Honest Body Project