Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Premature baby krijgt nieuw hart

In de VS heeft een te vroeg geboren baby met een veel te groot hart 6 dagen na de geboorte een harttransplantatie ondergaan. Artsen vreesden dat de baby meteen na de geboorte zou sterven, maar wonder boven wonder herstelt hij goed.

Advertentie

Omdat de baby was geboren met een te groot en zwak hart, waren de vooruitzichten niet goed. Ouders Kaylin en Chris deden al babyspullen de deur uit, omdat ze het niet aankonden ernaar te kijken. ‘In een kamer staan met spullen die hij niet zou kunnen gebruiken brak mijn hart,’ vertelt de moeder.

Slecht aan toe

Bij een zwangerschap van 33 weken braken de vliezen en begon de bevalling. In het ziekenhuis kwam baby Oliver Hope op 5 januari ter wereld. Wonder boven wonder bleef hij in leven, hoewel hij er slecht aan toe was.

Operatie van 10 uur

Binnen enkele dagen was er een geschikt hartje van een baby beschikbaar en begonnen de artsen aan een 10 uur durende operatie. Zijn lichaam heeft het hartje niet afgestoten. Oliver ligt nog wel in het ziekenhuis, omdat zijn longen niet sterk genoeg zijn.

Artsen van het Phoenix Children’s Hospital gaan ervan uit dat Oliver een van de jongste patiënten is die ooit een succesvolle harttransplantatie heeft ondergaan.

Advertentie

Auteur: Erandi Godinez – Bron: NOS – Foto: CBS News