Recept wortelsaté
door

Groentehapjes voor je baby: wortelsaté

Het lievelingskostje van Nijntje? Makkie: wortels natuurlijk. En binnenkort ook van jouw kieskeurige kind. Want met dit succesrecept van Nijntje wordt eten – hoi hoi! – weer fijn.

Varieer eens met de presentatie van groenten, op prikkers bijvoorbeeld, wedden dat je kind hier blij van wordt.

Advertentie

Dit heb je nodig (voor 2 volwassenen en 2 kinderen):

Voor de spiesjes:

  • 12 flinke bospenen
  • 4 el sojasaus
  • 1 teen gehakte knoflook
  • 2 cm gember, geraspt
  • Satéprikkers

Voor de satésaus:

  • ½ sjalot
  • Zonnebloemolie
  • ½ tl korianderpoeder
  • ½ tl komijnzaad
  • 6 el pindakaas
  • 3 el ketjap
  • 100 ml kokosmelk
  • Sambal (optioneel)

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180ºC. Schil de wortels en snij ze in stukjes van ongeveer 3 cm lang. Maak een marinade van de sojasaus, knoflook en gember en wrijf de stukjes wortel hiermee in. Rooster de wortel 30 minuten in de oven.

Maak intussen de pindasaus. Snipper de sjalot en bak zachtjes in een klein scheutje olie. Bak de koriander en komijn kort mee en doe de pindakaas, ketjap en kokosmelk erbij in de pan. Laat even doorkoken en breng op smaak met zout, peper en eventueel een klein beetje sambal voor wat pit. Als je de saus dunner wilt, kun je hem aanlengen met wat water. Rijg de stukjes wortel op een prikker zodra ze gaar zijn. Kinderen vinden dat leuk eten. Serveer de pindasaus ernaast om de worteltjes in te dopen. Eet met wat rijst of als lunchgerechtje. Dit is ook een leuke snack voor op een feestje.