Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Rechter verbiedt bizarre kindernamen

Nutella en Aardbei: het leken ouders in Frankrijk wel leuke namen voor hun kroost. De rechter stak hier echter een stokje voor; hij verbood de namen.

Advertentie

Zo meldt de Franse krant La Voix du Nord.

‘Spot of kwetsende gedachten’

Het ouderpaar dat hun kind Nutella wilde noemen, kreeg problemen met de ambtenaar van de burgerlijke stand. Hij stuurde het stel door naar de rechtbank. Daar besloot de rechter dat de gekozen naam ‘ingaat tegen de belangen van het kind’, en alleen kan leiden tot ‘spot of kwetsende gedachten’. Het kind heet daarom voor de wet nu Ella.

Origineel en ongebruikelijk

Een ander stel koos voor de naam Fraise (Aardbei). In de rechtszaal zeiden ze dat ze een originele, ongebruikelijke naam voor hun kind wilden. Maar ook hier dacht de rechter dat het kind last zou krijgen van de naam die de ouders bedacht hadden.

Gelukkig hadden de ouders een plan B, namelijk om het kind Frasine te noemen. Dat mocht wel van de rechter, want die naam werd in de 19de eeuw ook wel gebruikt.

Advertentie

Qut, Fyra en pup

Ook in Nederland worden ouders steeds creatiever in het verzinnen van namen. Een selectie van de babynamen van 2014: Fyra, Qut, Huigje, Tsz , Pup en Jonkvrouw.

Auteur: Erandi Godinez – Bron: RTL Nieuws – Foto: 123rf

 

Lees ook:

Regels voor naamgeving

Naam voor je baby

Hoe kies je een babynaam?

Advertentie

 

 

Redactioneel – offer – Buggy’s

Redactioneel - offer - Buggy's

Bekijk hier