Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

Retro meubels en warme kleuren: de kinderkamer van Keanu

Maryam (33, eigenaar Studio Vu-inteji) en Niels (35, grafisch drukker) hebben een zoon Keanu (13 maanden). Ze wonen in een jaren zeventigwoning in Giethoorn.  Zelf heeft Maryam nooit een fijne kinderkamer gehad, dus voor haar zoon Keanu trok ze alles uit de (vintage) kast.

Advertentie

Maryam: ‘Een geborgen kamertje, dat was het uitgangspunt voor Keanu’s kamer. Zelf heb ik dat nooit gehad. Als klein meisje ben ik door mijn vader ontvoerd uit Iran naar Nederland. Ik heb hier geen liefdevolle jeugd gehad; een warm thuis heb ik nooit gekend. Voor Keanu wilde ik dus graag een fijne kamer maken, waar hij zich lekker kan terugtrekken. Ik ben heel blij met het resultaat: de kleuren zijn warm en de retro meubels versterken het knusse gevoel.

‘We kochten wat we mooi vonden’

Niels en ik zoeken graag naar vintage meubels. Ik vind meubels uit de jaren zestig en zeventig mooier dan wat er nu wordt gemaakt, met mooiere houtsoorten. En het design is goed te mixen met modern. Voor Keanu’s kamer zijn we niet op zoek gegaan naar specifieke meubels. We kochten wat we mooi vonden en bekeken daarna hoe we het konden gebruiken. Uiteindelijk viel alles op z’n plek. We hadden bijvoorbeeld twee commodes, van eentje hebben we een wastafelmeubel gemaakt. De wand erachter maakten we van platen underlayment. Na het behang afsteken was de muur zo lelijk dat dit de enige oplossing was, maar het pakte eigenlijk wel mooi uit.

Jippie Blauw-kastje

Een ander kastje waar we tegenaan liepen, een ontwerp van Cees Braakman voor Pastoe, wilde de eigenaar eigenlijk niet verkopen, omdat het lakwerk slecht was. Maar wij vonden het zonde als het bij het grof vuil zou belanden, dus we bleven proberen. Uiteindelijk wilde hij het eerst voor ons verven en het dan alsnog verkopen. Op ons verzoek werd het Jippie Blauw van Histor. Dat kastje gebruiken we nu als commode. Ideaal, want we kunnen er lekker veel op kwijt.

Advertentie

Droomledikant

Het ledikant had ik ooit, toen ik nog niet eens een kinderwens had, op Pinterest gezien. Ik had het plaatje bewaard voor ‘ooit’ en toen ik zwanger was, heb ik het gevonden! Niels heeft hem kaal geschuurd en een goede vriend heeft hem gespoten met blanke lak. Dat is het mooie aan die kwalitatief goede meubels van toen: oud en toch weer helemaal als nieuw.’

Shop de stijl:

Dit artikel is eerder verschenen in Ouders van Nu Magazine – Tekst: Ghislaine van Delden, Fotografie: Anke Leunissen, Styling: Kim de Groot

Advertentie