Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Robots steeds populairder in speelgoedland

In onze tijd vonden we een plaspop die je boven het bad moest houden als je haar een flesje gaf al helemaal het einde. Nu liggen er heuse robots in de speelgoedwinkel. Wat dacht je van de Zoomer-pup van Paw Patrol?

Speelgoedgidsen

‘Slechts’ € 79,99 kost de robothond, die volgzaam achter je peuter of kleuter aan waggelt. Robo-pets, Furby’s, Hatchimals… Als we de trendpagina’s in de speelgoedgidsen van dit jaar mogen geloven, draait de speelgoedcollectie van je kind na december voor een groot deel op robotica. En daarbij wordt zelfs gedacht aan de allerkleinsten, want ook Woezel en Pip verschijnen deze winter in robotvorm. Even wennen, na de blokkendoos en stapelbekers, want laten we eerlijk zijn: hoe schattig zo’n interactief huisdiertje ook is, na een paar weken zijn de meeste kinderen er waarschijnlijk alweer op uitgekeken.

Advertentie

Tegenbeweging

Hou je het liever wat meer basic? Waar in 2015 robots en drones zelfs tot Speelgoed van het Jaar werden verkozen, toont onderzoek van een grote speelgoedketen aan dat er ook een tegenbeweging gaande is. Bouwspeelgoed zoals Duplo en K’nex blijkt bij bijna een derde van de kinderen de onbetwiste nummer één op het wensenlijstje. En 10 procent van de kinderen wil niks liever dan buitenspeelgoed. Ook bordspelletjes blijven hot, en: de Trolls (met van die felgekleurde punkharen) zijn terug!

KIJK OOK: Bijzondere robot biedt troost aan zieke kinderen

MEER LEZEN?

Auteur: Jorinde Benner – Beeld: Shutterstock