Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

romy boomsma

Romy Boomsma deelt prachtige boodschap over haar zwangere lichaam

Romy, de vrouw van Arie Boomsma, is op dit moment bijna acht maanden in verwachting van hun tweede kind. Dat haar lichaam na twee zwangerschappen nooit meer hetzelfde zal zijn, weet ze maar al te goed.

Toch heeft ze daar totaal geen problemen mee, zo laat ze in een krachtige post op Instagram weten. ‘Het zal hierna niet hetzelfde zijn als voor die tijd, maar dat ben ik als persoon ook niet. En dat vind ik mooi, nu. Alsof er met het moederschap ook een andere vrouw is geboren.’

Advertentie

In de allermooiste @tisjadamenlingerie ♡ Dit lichaam droeg mijn dochter 9 maanden lang, voedde haar de daaropvolgende 14 maanden en is nu al bijna 8 maanden lang het thuis van mijn zoon. Het zal hierna niet hetzelfde zijn als voor die tijd, maar dat ben ik als persoon ook niet. En dat vind ik mooi, nu. Alsof er met het moederschap ook een andere vrouw is geboren. Een vrouw die minder kritisch naar zichzelf kijkt, focust op de kracht en mooie dingen waar het vrouwelijk lichaam toe in staat is, en voor staat. In plaats van te concentreren op wat altijd maar beter, strakker, slanker of anders kan. Tijdens mijn eerste zwangerschap heb ik nauwelijks foto’s gemaakt, ik vond het lastig me over te geven aan de veranderingen die een zwangerschap met zich meebrengt, het fysiek ongemak en ik had me veel teveel ingesteld op de ‘magie’ van het zwanger zijn. Leven dragen. Terwijl ik dat de eerste keer helemaal niet zo heb ervaren en iedere zwangerschap anders is. Dit keer voelt het heel anders, en of dat komt door de groei die ik heb doorgemaakt als vrouw nu ik moeder ben, of doordat ik me zoveel meer bewust ben van de voorbeeldfunctie die bij die nieuwe rol hoort, weet ik niet. Maar ik ben trots op mijn rondingen, de veranderingen, en omarm het zwanger zijn en mijn lichaam waardoor ik veel meer en bewuster geniet. En ik weet nu, terugkijkend op foto’s van mezelf voor de zwangerschappen, en de paar foto’s van tijdens mijn zwangerschap van Bobby dat die kritische zelfblik zo zonde van de tijd is. En belangrijker nog, ook wat we onze kinderen zullen meegeven. En dat vind ik een van de meest opvallende lessen die ik geleerd heb tot nu toe, ze nemen onbewust zoveel van ons over. Dan kies ik er als moeder graag voor om ze zelfliefde mee te geven. Foto’s voor @tisjadamenlingerie Door @sophievanderperre Sieraden @nadinekieftjewelry En voor mezelf om op terug te kijken als ik oud en verrimpeld ben, of even vergeet hoe mooi en krachtig het vrouwelijk lichaam is.

Een bericht gedeeld door Romy Boomsma 🌿 (@romyboomsma) op

Trotse Arie

Als klap op de vuurpijl deelde Arie Boomsma gister ook nog een prachtige foto van zijn zwangere vrouw en dochtertje. ‘Dankbaar’, schrijft hij bij de foto, en dat snappen wij maar al te goed.

Auteur: Erandi Godinez – Bron en beeld: Instagram