Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Rookverbod in Franse speeltuinen

Een sigaret opsteken terwijl je kind in een speeltuin speelt: in Frankrijk is het voortaan verboden. De Franse minister van Volksgezondheid, Marisol Touraine, kondigde onlangs het nieuwe verbod aan.

Advertentie

‘Wennen aan omgeving zonder tabak’

De maatregel moet vooral de gezondheid van de kinderen ten goede komen. ‘Vanaf deze zomer, als kinderen vaak naar buiten gaan om in de stadsparken te spelen, mag men niet meer roken in speeltuinen. Dat is ook een manier om rekening met hen te houden, hen te laten wennen om te leven in een omgeving zonder tabak.’

Verbod op roken in auto

Eerder verbood Frankrijk al in de auto te roken als daar ook kinderen onder 12 jaar in zitten. Roken is nog altijd een wijdverbreid gebruik in Frankrijk: 32% van de bevolking rookt. Het Europese gemiddelde is 26%. De Nationale Coalitie tegen Tabak in België kondigde onlangs ook al aan een verbod te willen invoeren op roken met kinderen in de auto.

Kinderen extra gevoelig

In een kleine ruimte, zoals een auto, is de concentratie van giftige deeltjes soms 10 keer zo hoog als in een rokerig café. Zeker kinderen zijn daar gevoelig voor.

Auteur: Erandi Godinez – Bron: AD.nl – Foto: 123rf

Advertentie