Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

'Schaamte voor hoofdluis moet stoppen'

Oh nee, je kind heeft hoofdluis! Vervelend voor hem én voor jou, want dat betekent behandelen en eindeloos kammen. En je moet het ook nog eens melden op school om verspreiding te voorkomen. Iets dat veel ouders behoorlijk gênant vinden.

Advertentie

Slechte hygiëne

Maar liefst een kwart van de ouders schaamt zich als zijn kind luizen heeft. En kinderen gaan zich daardoor ook vaak schamen. Terwijl dit helemaal nergens voor nodig is. Het krijgen van luizen heeft allang niets meer te maken met slechte hygiëne. Bijna elk kind krijgt vroeg of laat wel eens last van luizen. Ruim een derde van de gezinnen in Nederland krijgt jaarlijks minstens één keer te maken met hoofdluis. Bij één op de vijf gezinnen komt het zelfs drie of meer keer per jaar voor. Luizenradar wil daarom een einde maken aan de schaamte van ouders voor hoofdluis.

#YesWeComb

Ouders durven vaak niet hardop uit te spreken dat hun kind last heeft van luizen. Terwijl het melden van hoofdluis juist goed is: zo blijven andere ouders alert. Daarnaast worden kinderen vaak aangestoken door dit schaamtegevoel. Dit zorgt voor een taboe in het klaslokaal en pesterijen tegen kinderen met luizen. Genoeg reden om een streep te zetten door schaamte om hoofdluis, vindt Luizenradar. Ze zijn daarom de campagne #YesWeComb gestart. Een initiatief om ouders op te roepen foto’s van zichzelf en/of hun kind met een luizenkam te delen. Ook bekend Nederland steunt de campagne: onder andere Nicolette Kluijver en mama-blogger Janine Breukhoven hebben zich aangesloten.

Advertentie

Hoofdluis bestrijden

In de campagne van Luizenradar staat één item centraal: de luizenkam. Een onmisbaar item, want kammen is cruciaal als het gaat om luizenbestrijding. Maar welke bestrijdingsmiddelen moet je eigenlijk nog meer in huis halen als je kind luizen heeft? En kunnen luizen eigenlijk resistent worden tegen die middelen? Lees hier alles over hoofdluis bestrijden.

Waarom hoofdluis niet zó erg is

Veel ouders denken dat de bestrijding van luizen een heel gedoe is: bedden verschonen, stofzuigen, liters shampoo inslaan en eindeloos kammen. Terwijl het eigenlijk allemaal best meevalt. Luizen kunnen zelfs zorgen voor verbroedering. Hier zes redenen waarom het hebben van luizen helemaal zo erg nog niet is.

Bron: Luizenradar – Auteur: Tara Stokdijk

Redactioneel – Offer – Praktisch en veiligheid

Maak je huis kindveilig

Veilige traphekjes
Shop nu