Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

Onderzoek wijst uit: schoolgaande kinderen hebben baat bij extra slaap

Hij is nog lang niet moe, het is vakantie, opa en oma zijn op bezoek... Het is soms een crime om je kind op tijd in bed te krijgen. En ach, wat maakt dat ene uurtje slaap minder nou uit?

Advertentie

Nou, dat ene uurtje slaap blijkt best veel uit te maken. Een halfuur zelfs al. Vooral voor het gedrag van kinderen de volgende dag.

Alerter en rustiger

Uit Amerikaans onderzoek blijkt dat kinderen tussen de zeven en elf jaar die een halfuur eerder naar bed gingen dan normaal, minder onrustig en impulsief en juist alerter waren op school. Kinderen die een uur later onder de lakens lagen, werden juist drukker en emotioneel instabieler in hun gedrag.

TIP! Met deze slaaptrainers komt je vroege vogel voortaan niet meer zo vroeg z’n bed uit…

Zoveel slaap heeft een schoolgaand kind nodig

Voordelen slaap

De Amerikaanse schrijfster Melinda Wenner Moyer somt de voordelen van een vroege bedtijd op in een artikel gepubliceerd op Slate.com. De kinderen van Melinda zijn twee en vijf jaar oud en gaan iedere dag tussen zeven en half acht naar bed. In haar stuk tipt ze andere ouders om de adviezen van kinderarts Marc Weissbluth op te volgen.

Weissbluth: ‘Probeer je kind een paar nachten achter elkaar twintig minuten eerder naar bed te brengen. Kijk wat er gebeurt. Als hij makkelijk in slaap valt, is de kans groot dat hij standaard eerder naar bed zou moeten.’

Bron: Womansday.com, Slate.com – Beeld: ShutterstockMarjolein Schel

Commercieel – Prenatal – Offer – Loopfiets

Loopfiets

Zowel een driewieler als een tweewieler
Shop nu