Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Een kant-en-klare lunchtrommel bestellen voor op school. Goed idee?

Het liefst geef je je kind elke dag een gezonde en gevarieerde lunch mee, maar in de praktijk is dit niet altijd makkelijk. Wanneer het 's ochtends spitsuur is, heb je wel wat anders aan je hoofd. Haren nog kammen. Gymtas kwijt. En dan is het brood verdorie ook nog op. Een Belgisch bedrijf heeft de oplossing.

Bij dit bedrijf bestel je een kant-en-klare, gezonde schoollunch voor je kind. En eerlijk is eerlijk: het menu van ‘Brutus’ (brooddoos in het Gents) liegt er niet om. Wat dacht je bijvoorbeeld van een boterham met wortelhummus en zure room, een muffin van rode biet of een torentje van havermoutpoffertjes en aardbeien? Daarnaast is er ook nog keuze tussen een gewoon of een vegetarisch menu. Voor één lunch betaal je tussen de 3,60 en 4,20 of je neemt een abonnement van vier maaltijden vanaf 14,40.

Advertentie

Bezorgen per fiets

Het doel van deze bezorgservice? Het ouders zo gemakkelijk mogelijk maken, aldus oprichters (en moeders) Chantal van Overstraeten (42) en Marie Coigné (35). ‘Warme maaltijden worden wel vaak op school aangeboden (in België red.), maar lunchtrommels niet. Terwijl juist daar veel tijd in gaat zitten als je het als ouder goed wil doen. Vooral werkende ouders hebben die tijd niet.’ De dames leveren daarom vanaf vrijdag per fiets op bestelling lunchtrommels aan drie Gentse scholen. De lunchtrommels, die via de website te bestellen zijn, worden aan het einde van de middag weer netjes opgehaald.

Verschillende reacties

Handig of grote onzin? Wij vroegen het een aantal moeders en de meningen zijn verdeeld. Zo zei Marjolein (36): ‘Ik vind het grote onzin. Het kost hartstikke veel geld en het is toch een kleine moeite om zelf het brood van je kinderen te smeren? Dit soort dingen gaan mij echt te ver.’ Marit (32) daarentegen ziet een abonnement op zoiets als Brutus wel zitten. ‘Ik vind het geweldig. Zoiets zou mij persoonlijk heel veel stress schelen in de ochtend. Ik kan niet wachten tot zoiets ook naar Nederland komt!’ Wat vind jij? Laat een reactie achter op onze Facebook-pagina.

Niet de eerste

Het initiatief van de twee Gentse moeders is overigens niet nieuw in België. Een bedrijf in Mechelen startte eind vorig jaar ook al met een proefproject onder de naam Lunch@School. Een succesvol project, want in oktober zal het op zeven scholen definitief worden voortgezet. Ook bij Lunch@School ligt de focus op gezonde lunches met groenten en fruit, die in duurzame verpakkingen worden aangeboden. Wij zijn benieuwd wanneer het eerste Nederlandse initiatief een feit is.

 

Auteur: Erandi Godinez – Bron: Nieuwsblad.be – Beeld: Shutterstock