Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

Bewezen: ouders zijn écht te moe voor seks

Als ouders hebben jullie het soms zo druk met de kinderen en het gezinsleven, dat de intimiteit ver te zoeken is. Het klinkt misschien als een open deur, maar onderzoek wijst uit dat veel ouders echt te moe zijn voor seks.

Advertentie

Onderzoek

4.839 mannen en 6.669 vrouwen tussen de 16 en 74 jaar werkten mee aan een Brits onderzoek. De deelnemers werden thuis geïnterviewd en gaven antwoord op de meest persoonlijke vragen. De onderzoekers bekeken hoeveel mannen en vrouwen – over een heel jaar gezien – minstens drie maanden geen zin hadden in seks. En ook wat de redenen daarvoor waren. De resultaten werden gepubliceerd in het British Medical Journal. 

Lees meer: Een seksleven als ouders, hoe dan?

Resultaten

Je kunt je afvragen of zo’n onderzoek echt nodig is. Veel resultaten liggen voor de hand. Vooral moeders gaven aan dat ze niet zo geïnteresseerd waren in seks. Zo zei 34,2 procent van de vrouwen dat ze minder interesse hadden, tegenover 15 procent van de mannen. Stelletjes die net ouders waren geworden, hadden sowieso minder zin in seks. De reden? Ze zijn hartstikke moe.

Lees meer: Geen zin in seks na de bevalling

Advertentie

Tips om in de stemming te komen

Ben je net moeder geworden of heb je al langer kinderen en heb je geen zin in seks? Je bent heus niet de enige. Vrouwen voelen zich vaak meer verantwoordelijk voor hun kinderen. Heb je ’s avonds net de boel aan kant? Dan verlangen veel vrouwen liever naar hun bed, dan naar intimiteit. Met deze tips kun je wel weer in de stemming komen:

 1. Praat met je partner
  Kaart het aan bij je partner als je niet tevreden bent over jullie seksleven. En geef je partner omgekeerd de ruimte om erover te praten als hij of zij niet tevreden is. Communiceren is dé methode om (weer) nader tot elkaar te komen.
 2. Probeer te ontspannen
  Heb je tijdens je zwangerschap en na de bevalling geen zin in seks? Dat is heel normaal. De eerste keer seks na je bevalling kan pijnlijk zijn. Probeer zo veel mogelijk te ontspannen. Op een gegeven moment zal de pijn overgaan en kun je weer genieten van seks.
 3. Plannen
  Het klinkt misschien niet zo romantisch, maar je kunt seks ook plannen; dus maak er tijd voor. Vaak vinden mensen dit niet prettig en willen ze het spontaan houden. Maar soms is het nou eenmaal nodig, bijvoorbeeld als je jonge kinderen hebt en een drukke baan. Creëer gelegenheid om het samen gezellig te hebben. Plan een avondje uit of zet de televisie en jullie telefoons uit en maak het knus in huis, als de kinderen in bed liggen. Doe dingen die uiteindelijk in seks kunnen uitmonden.
 4. Geen seks, wel knuffelen
  Je hoeft niet meteen seks te hebben, maar houd elkaars hand vast. Zoen en knuffel elkaar! Het zijn allemaal manieren om je partner te vertellen dat je van hem houdt. Wie weet kom je door dat zoenen en knuffelen wel in de stemming.

Lees meer: 16 x zo overleeft jullie relatie het eerste jaar met baby

Artikelen van Ouders van Nu ontvangen in je mailbox? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Bron: whattoexpect.com / Beeld: Shutterstock


Advertentie

Madelief van Haarlem

Redactioneel – Offer – Spelen en ontdekken

Spelen en ontdekken

Het allerleukste peuterspeelgoed
Bekijk hier