Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Sesamstraat leert kinderen omgaan met trauma en stress

De bewoners van Sesamstraat in Amerika leren kinderen omgaan met nare gebeurtenissen. De afleveringen zijn enkele dagen na de tragische schietpartij in Las Vegas vrijgegeven.

Gespannen, bang of een gevoel van onveiligheid

De geliefde Muppets van de show leren zelf om te gaan met trauma en stress, zodat kinderen die naar de show kijken daar ook van kunnen leren. Zo laten de inwoners zien hoe het knijpen in of stoeien met een kussen kan helpen om frustratie te verlichten en hoe tellen kan helpen om te kalmeren, wanneer je bijvoorbeeld gespannen bent.

Advertentie

Fort tegen de angst

Ook laat Pino zien hoe je een veilige plek kunt vinden, al ben je net zo groot of juist klein, en deelt Elmo hoe hij een fort bouwt van dekens en kussen om in te liggen als hij bang is.

Emotionele gebeurtenissen, natuurrampen en terrorisme

Uit onderzoek is gebleken dat bijna de helft van alle Amerikaanse kinderen onder de 18 jaar een nare ervaring hebben meegemaakt als kind. Dat kunnen stressvolle of traumatische gebeurtenissen zijn maar ook fysiek of emotioneel geweld, natuurrampen en terrorisme. Iets wat in de Verenigde Staten nog onvoldoende wordt behandeld. De makers van Sesamstraat hopen met de video’s niet alleen kinderen maar ook ouders handvaten te bieden om gevoelens van trauma of stress bij hun kind te verlichten.

Lees ook: hoe praat je met je kind over terrorisme?

Bron: Huffington Post – Beeld: KIJK