pannenkoeken-van-moedermelk
door

Sissy maakt pannenkoeken van moedermelk voor het hele gezin

Pannenkoeken, griesmeelpudding en ijs: Sissy Mook is er maar zoet mee. Zij maakt zoveel moedermelk aan, dat ze er allerlei lekkernijen van maakt.

Te vroeg geboren

Sissy produceert na de geboorte van haar dochter Keet zoveel moedermelk dat ze niet meer weet wat ze ermee moet. Keet is te vroeg geboren en is heel klein, daardoor drinkt zij heel weinig. Zo weinig dat er zelfs al een tweede vriezer is aangeschaft, om zo’n 30 liter moedermelk in te vriezen.

Advertentie

Moedermelk doneren

Het idee was in eerste instantie om de melk te doneren aan een borstvoedingsbank, maar omdat Sissy ooit een bloedtransfusie heeft gehad, was dat niet mogelijk. Vervolgens plaatste ze een oproep op Marktplaats, maar daar kreeg zij geen serieuze reacties op.

Lekkernijen

Toen ontstond het plan er lekkernijen van te maken, zoals ijs of griesmeelpudding. Hoe het smaakt? ‘Prima. Heerlijk. Alleen iets zoeter dan gewone melk. verder is er weinig mis mee. Onze kinderen Jup en Saar zijn er ook dol op’, laat de man van Sissy aan RTL Nieuws weten.

Vriendinnen krijgen hapjes aangeboden

Ook vriendinnen van Sissy krijgen hapjes van moedermelk aangeboden. Zo gebruikte ze tijdens haar babyshower de melk voor griesmeelpuddinkjes. ‘Mensen nemen vaak wel een hapje. Uit nieuwsgierigheid. Maar de meesten zijn toch wat huiverig. Dat snappen we ook wel,’ aldus Sissy.

MEER LEZEN?

Bron: RTL Nieuws – Beeld: RTL Nieuws