Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

Slaat de verveling toe? 9 activiteiten om dit weekend samen met je kind te doen

De Duplo-torens zijn gebouwd, Peppa Pig is uitgekeken en kleurplaten zijn volgekalkt. Nu we al een tijdje aan huis gekluisterd zitten, is het een stuk lastiger om je kind te vermaken. Toch is verveling er nog niet bij: deze originele activiteiten houden je kind én jou wel even zoet dit weekend.

Advertentie
 1. Doe mee aan de Stoepkrijtchallenge

  Via de #stoepkrijtchallenge wordt jong en oud opgeroepen om een stoepkrijttekening voor mensen in de buurt te maken. Niet alleen voor ouderen en kwetsbaren, maar ook voor buurtbewoners die alleen wonen en niet het huis uit kunnen. Benieuwd hoe het precies werkt? Hier lees je er meer over.

 2. Virtuele tours door musea

  Nu alle musea dicht zijn, worden massaal virtuele tours aangeboden – loop je gewoon een rondje door het museum vanuit je luie stoel. Bekijk bijvoorbeeld verschillende tentoonstellingen in het Louvre, het National Museum of Natural HistoryThe British Museum of ons eigen Van Gogh Museum. Vindt je kind vast ook geweldig.

 3. Ga op berenjacht

  Na België en Australië is er ook een Nederlandse versie van de zogenoemde Berenjacht ontstaan: een geweldig initiatief om kinderen te vermaken buiten. Het idee is simpel. Iedereen die het leuk vindt, kan een beer of andere knuffel voor het raam zetten en zich via Google Maps aanmelden als deelnemer. Kinderen die naar buiten willen, kunnen vervolgens op berenjacht.

 4. Geniet van online optredens

  Omdat theaters en concertzalen dicht zijn, slaan verschillende zangers, acteurs en cabaretiers de handen ineen en organiseren de komende weken dagelijks online optredens. Van Charly Luske en Hadewych Minis tot Shirma Rouse: ze dragen hier allemaal hun steentje bij.

  Advertentie
 5. Raas uit in de buitenlucht

  Het zonnetje laat zich flink zien dit weekend. Zolang je kind en jij geen ziekteverschijnselen vertonen, is het heerlijk om naar buiten te trekken – mits je genoeg afstand kunt nemen en het niet te druk is natuurlijk. De speeltuin heeft je kind nu vast wel gezien. Maar wat denk je van tenten bouwen, een moestuin aanleggen of kriebelbeestjes zoeken in de buurt? Hier vind je nog meer buitenactiviteiten die veilig zijn.

 6. Toen en nu-foto’s namaken

  Een activiteit die flink op de lachspieren werkt is foto’s van vroeger namaken. Laat je kind een oude foto uitkiezen die jullie vervolgens reconstrueren: van hetzelfde kapsel tot dezelfde locatie, pose en kleding. Kijk hier voor inspiratie.

 7. Verstuur vlogs naar familie en vrienden

  Nu er geen speelafspraken met vriendjes en bezoekjes van familie in zitten, moeten er andere manieren bedacht worden om met elkaar in contact te blijven. Is je kind geïnteresseerd in vloggen? Laat hem een vlog maken voor een klasgenoot of opa en oma. Hij kan bijvoorbeeld vertellen wat hij deze week heeft geleerd of een tour geven door zijn slaapkamer. De vlog kun je vervolgens via WhatsApp opsturen.

 8. Knutselen met lege wc-rollen

  Als er één knutselmateriaal altijd beschikbaar is, dan is het wel een lege wc-rol. En het zal je misschien verbazen wat voor leuks je met dat simpele kartonnen rolletje kunt maken. Oftewel: verveelt je kind zich en zin om creatief bezig te zijn? Hier vind je 11 leuke tips.

  Advertentie
 9. Duik de keuken in

  Met bakken ben je wel een middagje zoet (letterlijk). Doe samen de schorten om en het bakplezier kan beginnen. Maak bijvoorbeeld M&M-koekjes of fruitige frozen yoghurthapjes. Hier vind je 10 simpele recepten.

Meer originele weekendtips om met je kind te doen? Kijk op Kekmama.nl.

Bron: kekmama.nl – Beeld: Shutterstock