Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

slim plannen voor ouders
door

Slim plannen voor ouders: zo win je elke dag een uur

Soms lijken er niet genoeg uren in een dag te zitten om alles wat je wilt doen gedaan te krijgen. Tussen de kinderen naar school brengen, het huis opruimen, werken, de boodschappen doen en koken blijft er weinig tijd voor jezelf over. Daarom acht tijdbesparende tips.

Tip 1: Maak weekmenu’s

Neem zondag een half uur de tijd om alvast te bedenken wat je de aankomende week wil eten. Speur op internet naar zeven makkelijke recepten en maak je boodschappenlijstje voor de hele week. Door op maandag (of in het weekend) de boodschappen voor de hele week te halen bespaar je jezelf zo een uur per dag.

Advertentie

Tip 2: Vries de lunchpakketjes in

Maak op zondag een stapel boterhammen klaar die je kinderen de rest van de week mee naar school kunnen nemen. Het enige wat je hoeft te doen, is elke ochtend het brood uit de vriezer halen, en klaar!

Tip 3: Leg kleren de avond van tevoren klaar

Check een lokale weer-app zodat je weet wat voor weer het wordt, en pas daar de outfit van jezelf en je kinderen op aan. Leg het netjes klaar zodat je ’s ochtends geen discussies met jezelf of je kinderen hebt.

Tip 4: Sta als eerste op

Door de wekker een half uur eerder te zetten kun jij op je gemak de dag starten. Douche wat langer dan je normaal zou doen, neem wat meer tijd voor je make-up en lees rustig de krant of kijk het vroege journaal. Even een momentje voor jezelf is ook belangrijk.

Tip 5: Combineer het aangename met het onaangename

Waarom zou je niet de was kunnen vouwen en tegelijkertijd je favoriete programma kunnen kijken? Zet de wasmand vlakbij de tv en ga op je gemak de was vouwen, of zet de strijkplank voor de iPad en skype met je beste vriendin. Win-win.

Tip 6: Laat je helpen in het huishouden

Het is helemaal niet erg om af en toe je kinderen en partner aan het werk te zetten. Daar leren ze van en samen dingen doen is gezellig. Ga samen sokken paren, of leer hoe ze hun kleding netjes kunnen opvouwen. Met een leuk muziekje erbij is dit echt geen straf.

Tip 7: Doe aan multitasken

Probeer zoveel mogelijk te multitasken. Maak bijvoorbeeld de badkamer schoon terwijl je kind in bad zit. Het hoeft geen grote grondige schoonmaak te zijn, kwestie van even snel een doekje erlangs. Of maak de wasbak schoon terwijl je je tanden poetst.

Tip 8: Pak de rugtas de avond van tevoren in

Zorg ervoor dat het huiswerk, de schoolboeken en agenda’s al in de rugtas zitten. Zet ook de gymspullen van te voren klaar. Hiermee voorkom je last-minute stress in de ochtend wanneer je weer eens iets niet kunt vinden.